nedeľa 26. februára 2017

TOPVET Babassu pleťový olej od http://kudla19.sirael.sk/osobna-stranka/spolupráca

Ahojte ... :)
Vítam Vás pri poslednom článku zo série testovania produktov od Majky zo stránky kudla19.sirael.sk. V predchádzajúcich dvoch článkoch som Vám predstavila neskutočne dobrý kokosový balzam na pery a následne koenzym Q10 active krém, ktoré boli taktiež od značky TOPVET a veľmi som si ich obľúbila. Ak ste tieto dva články nečítali, tak odporúčam. :)

Počuli ste už niekedy o Babassu oleji? Ja teda rozhodne nie... a to bol zas a znova dôvod, prečo som si vybrala práve tento výrobok na testovanie. Ako ste si už zrejme všimli, tie čo ma čítate pravidelnejšie, rada testujem veci o ktorých som nikdy nepočula či už sa to týka rôznych kozmetických značiek alebo priamo rôznorodých výrobkov. Láka ma vyskúšať niečo nové nepoznané... je to za každým ako dobrodružná výprava a ja som taká Indiana Jonesová. :D

Predtým ako Vám začnem písať o svojich dojmoch z tohto výrobku by som Vám ho chcela troška predstaviť. Čo to vlastne to "Babassu" je? Odkiaľ to pochádza? :)

Charakteristika zo stránky predajcu:

,,Babassu olej sa získava z orechov brazílskej palmy babassu. Olej je bohatý na nenasýtené mastné kyseliny a tocotrienol. Olej skvele hydratuje a veľmi rýchlo vsakuje do pokožky. Svojimi vlastnosťami je určený k starostlivosti o vysušenú a popraskanú pokožku. Má silnú antioxidačnú aktivitu, je preto využívaný k potláčaniu starnutia pokožky. Babassu olej sa tiež úspešne používa k regenerácii a hydratácii vlasov.

Použitie: Je vhodný pre suchú a poškodenú pleť, ako náhrada denných i nočných krémov. Aplikujte priamo na dôkladne vyčistenú pokožku. Doporučujeme používať aj ako vlasovú masku. Veľmi ľahko vstrebateľný, nezanecháva pocit mastnoty. Doporučujeme kombinovať s avokádovým olejom, ktorý nájdete pod kódom 037

Indikácia:
- hydratuje
- rýchlo sa vsakuje
- antioxidant
- k potlačeniu starnutiu pokožky"
Cena: 5,49 € / 100 ml
Link priamo na výrobok: klik TU
Charakteristika zo stránky výrobcu - TOPVET:
Ingredients (INCI): Orbignya Oleifera Seed Oil, Persea Gratissima Oil, Tocopheryl Acetate

GARANCE Topvet:
- přípravky obsahují rostlinné suroviny nejvyšší kvality
- použití výrobních postupů, které jsou maximálně šetrné pro přírodní látky
- přípravky neobsahují žádné ropné látky
- kosmetické přípravky Topvet neobsahují žádné konzervanty, syntetická barviva, syntetické parfémy, živočišné složky, GMO suroviny
- žádný přípravek firmy Topvet nikdy nebyl a ani v budoucnu nebude testován na zvířatech
- použití recyklovatelných obalů bez zdravotních rizik
Skladování: Uchovávejte v suchu při pokojové teplotě. Neskladovat na přímém slunci. Chránit před mrazem! Případný sediment není závadou přípravku. Při nižších teplotách olej tuhne, což neovlivňuje jeho kvalitu !
Všeobecná upozornění: Nepoužívejte při známé přecitlivělosti na některou složku přípravku. Dermatologicky testované. Originální receptura.
 APLIKÁCIA
Telo a tvár: Primerané množstvo oleja či olejového macerátu naneste prstami na čelo, líca a bradu, ošetriť môžete krk, dekolt i pokožku celého tela. Jemne krúživými resp. klepavými pohybmi vmasírujte do pokožky a nechajte vstrebať.
Vlasy: Naneste olej pred umytím na vlasy a pokožku hlavy pre dokonalú výživu vlasovej pokožky a suchých, rozštiepených končekov vlasov, resp. následne po ich umytí na uľahčenie rozčesávania.
Výrobok skladujte pri teplote do +35oC a nevystavujte priamemu slnečnému žiareniu.

Ako ste si mohli prečítať už vyššie, tak olej je zložený len z 3 látok a to z lisovaných orechov Babassu palmy (Orbignya Oleifera Seed Oil), z oleju avokáda (Persea Gratissima Oil) a z vitamínu E (Tocopheryl Acetate), ktorý je pre pleť veľmi prospešný najmä kvôli tomu, že našu pleť omladzuje, pomáha dokonca liečiť rany po popáleninách a okrem toho je to výborný antioxidant. 
Čo si o ňom myslím ja?
Olej má jemnú farbu do zelena, je bez vône, nie je hustý, veľmi ľahko sa rozotiera a práve preto ho stačí použiť veľmi málo. Nie je potrebné si ho kydať na tvár priveľa, pretože len v menšom množstve ho pokožka stíha celý absorbovať. Skúšala som viacero dávok po sebe, s tým že stačí si na špičky prstov alebo do dlane kvapnúť 2-3 kvapky oleja a rozotrieť ho po celej tvári. Neodporúčam ho kvapkať na kozmetický tampónik, pretože ten ho do seba celý nasiakne a oleju tým pádom musíte použiť viac (fotka vyššie s tampónikom bola ilustračná, aby ste videli farbu). Ak oleja použijete zbytočne priveľa na pleti samozrejme zostane mastný film ale bez "lepivého efektu". Ak ste predsa len neodhadli použité množstvo, tak odporúčam si olej nechať aspoň 10-15 minút na pleti, pleť si vsiakne potrebné množstvo a zbytok buď papierovou vreckovkou alebo tampónikom ťapkavými dotykmi zredukujte. :) Olej odporúčam používať najmä večer, pretože pleť si počas spánku olej viac užije, pleť vyživí, hydratuje a omladí. Olej by mal pôsobiť protivráskovo, čo však  zatiaľ posúdiť neviem, keďže zatiaľ vrásky nemám (klop klop na drevo). Ak však chcete aby bol ešte účinnejší, používajte ho aj ráno. Olej som skúšala používať aj "pod BB krém" (po vsiaknutí) a pleť som mala oveľa jemnejšiu a krém sa lepšie rozotieral. 
Ako som písala vyššie, tak olej je bez výraznejšej vône... skôr je veľmi slabunko cítiť po orieškoch ale naozaj len veľmi slabo. Dávala som ho ovoniavať aj priateľovi, keďže on má lepší čuch ale tiež mi potvrdil moju verziu. Avšak moja malá psia zloba Kiara sa ide za tou vôňou potrhať. Dokonca mi pri fotení ukradla testovací tampónik a nechcela mi ho vrátiť- utekala s ním, pretože si do toho zaborila čumák a chcela to začať oblizovať. :D Tak jej to asi vonia výraznejšie.
Keďže olej je z orieškov, tak pre alergikov odporúčam buď nepoužívať vôbec alebo najskôr vyskúšať na malom kúsku kože a sledovať reakciu po dobu 24 hodín. 
Gél po nanesení väčšieho množstva sa ligoce na pleti... avšak po zredukovaní vreckovkou zostáva jemná a hydratovaná. Neželané ligotanie ráno pred prácou riešim kompaktným zmatňujúcim púdrom najmä na nose a čele.
Výhody:
+ omladzuje pleť
+ hydratuje
+ obsahuje vitamín E, ktorý je silný antioxidant
+ dobre sa rozotiera
+ pleť je po aplikácií jemná a hydratovaná
+ vhodný na celé telo (popraskanú kožu napr.)
+ cena (5,49€ /100ml)
+ dlho vydrží keďže stačí pár kvapiek


Nevýhody: 
- nenašla som

Olej rozhodne odporúčam používať pri dennej starostlivosti o pleť. Z recenzie to už je síce všetko ale ešte raz sa chcem poďakovať Majke z kudla19.sirael.sk za 3 skvelé produkty,ktoré som od nej obdržala na testovanie. :) Produkty budem aj naďalej používať a informácie, ktoré som získala testovaním posúvať ďalším ľuďom, aby aj oni boli spokojní rovnako ako som ja. :)
To be continued ...


3 komentáre:

  1. Tenhle olej vůbec nepoznám, já používám arganový a s tím jsem taky velmi spokojená. V poslední době jsem si oleje velmi oblíbila. :-)
    welcometomyworld

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja od topvetu mam olej, ale tyjo ted nevim, bud makadam nebo argan, nejsem si jista, kazdopadne je skvelej, nemuzu si ho vynachvalit :)

    OdpovedaťOdstrániť