piatok 20. decembra 2013

Ďarčeky na poslednú chvíľu


Ahojte v tento predsviatočný čas :)

Toto obdobie býva pre mnohých ľudí natoľko stresujúce, že nevedia kde im hlava stojí a v tomto uponáhľanom svete sa im ani nečudujem :) Ja som presne taká istá a veruže nie som jediná. Presvedčil ma dnes o tom aj jeden môj známy, kolegyňa a pár ďalších ľudí, keď sme sa bavili o nakupovaní darčekov. Na otázku: ,,Tak čo, máš už všetko?´´ mi odpovedali: ,,Ani náhodou, ešte nič nemám a darčeky už vôbec.´´
Tento dialóg bol jedným z tých podnetov, ktoré mi povedali, že toto proste napísať musím. Možno aby som uľahčila robotu iným s rozmýšľaním, že čo na rýchlo kúpiť, alebo ich aspoň utvrdila v tom, čo oni sami už ´´vybavili´´ :)

Ku každej osobe som vytvorila menšiu koláž vecí, ktoré mi napadli, že by mohli byť darčekom :) Tieto darčeky som vymýšľala pod tlakom aby ma napadli naozaj len tie veci, ktoré sa dajú celkom jednoducho zohnať. Dala som si na vymýšľanie týchto darčekov 5 minút. Takže zobrala som si papier a pero, zapla 5 minútovú časomieru a hor sa do vymýšlania. Pri viacerých ľuďoch som napísala tie isté darčeky, nie však preto, že by som sa pomýlila, alebo mi nebodaj došli nápady, ale preto, lebo sa to isté dá využiť aj pri niekom inom :)

Takže poďme na to


Mame

Myslím si, že mamám sa kupuje celkom jednoducho. :) Za tých pár rokov života, ktoré ste s ňou strávili Vám mohlo brnknúť do nosa, že čo tá Vaša mama vlastne chce?
Môže to byť aj niečo takéto:

- peňaženka
- hodinky
- kabelka
- kozmetika
- šperk
- šperkovnica
- rukavica, šál, šatka, čiapka

Otcovi

Pri otcovi je to už trocha zložitejšie. Tu už nejde len o to, čo ste si všimli, že sa mu páči, ale aj o to čo ho baví :) Neviem či je vhodné kupovať inštalatérske veci, imbusáky alebo takéto niečo. Chlapom sa vždy ťažko kupuje, možno preto, že sa v nich nevyznám.
Mne však napadli tieto možnosti.

- kozmetika
- do auta niečo
- sveter
- košeľa
- kožený opasok
- peňaženka

Sestre

Sestre sa kupuje (teda aspoň by sa malo) zo všetkých najjednoduchšie najmä vtedy, keď máte rovnaký vkus a páči sa Vám to isté. Vtedy to je ako keby ste nakupovali sama sebe? A čo už si len viac môže človek priať?:) My so sestrou máme veľmi podobný vkus čo sa týka hudby, šperkov, topánok atď atď... takže no probléma. Tu som však vybrala pár vecí, ktoré mi ihneď napadli :)

- kozmetika
- šperk
- hodinky
- šperkovnica
- CD obľúbenej kapely
- crazy čiapka ( napr. panda )
- mikina
- usb v tvare nejakého zvieraťa, kreslenej postavičky
- mp3 prehrávač
- kryt na mobil
- kulma, žehlička, krepovačka .... na vlasy

Bratovi

Brat patrí do skupiny chlapov, ktorým som nikdy nevedela čo kúpiť :) Chlapov neviem odhadnúť tak dobre ako ženy, že čo sa im bude páčiť, či im to príde aj na úžitok, alebo to len šmaria do zásuvky ako ďalšiu vec, ktorú nevyužijú. Neviem no. Preto som stavila aj na podobné darčeky ako pri otcovi.

- hry
- kozmetika
- usb
- externý disk
- do auta
- helikoptéra na diaľkové ovládanie (áno, aj dospelý bratia sa radi vyšantia)
- mikina

Frajerovi

Ďaľší muž, ktorému nerada kupujem darčeky. Nikdy neviem odhadnúť presnú veľkosť oblečenia, vždy sa len zázrakom trafím :D A to len vďaka mojej nerozhodnosti :) (potom to už totižto funguje ako ententiky dva špendlíky). Frajerovi sa môžu zvoliť darčeky rovnaké alebo podobné bratovým :) Nič nepokazíte ak vsadíte na elektroniku alebo štýlové oblečenie si myslím :)

- kozmetika
- do auta
- hry
- tablet
- CD naj kapely
- mikina
- hodinky
- helikoptéra na diaľkové ovládanie

Kamoške

Kamoška je niečo ako sestra, ktorá nie je sestrou :) Asi chápete čo tým chcem povedať. Viete totižto po čom jej srdce piští, možno máte rovnaký vkus a možno sa aj o tom všetkom čo chcete rozprávate. No nekupuje sa týmto osobám najlepšie? Naozaj ako sebe :D (len bacha na veľkosť oblečenia napr. ak ju nemáte rovnakú :D nie že sa zabudnete, že kupujete len akože sebe :D )

- kozmetika
- šperk
- hodinky
- šperkovnica
- náramok kamarátstva
- kulma, žehlička .... na vlasy
- šatka
- mikina
- crazy čiapka
- mp3jka

To je asi všetko, čo mi za tých 5 minút prebehlo hlavou. Keby som nad tým sedela dlhšie, tak určite by to bolo lepšie :D Ale chcela som to presne takto :) Lebo presne takýto tlak je vytvorený pred Vianocami.

Nezostáva mi nič iné, len Vám zaželať krásne sviatky, veľa darčekov a plné bruchá :)
Čítame sa v ďalšom článku :)




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára