streda 6. mája 2015

My blog holidays ended and what happened during the break

Ahojte ... :)


Ako ste si možno mnohé všimli, tak celý mesiac apríl som zavesila blogerčinu na kliniec, pretože toho bolo na mňa príšerne veľa, nestíhala som a v podstate som nemala ani čas. Hneď takto na začiatku sa Vám preto chcem poďakovať za Vašu vernosť aj počas mesiaca neaktivity a taktiež za mnohé pekné slová a priania úspešného zvládnutia všetkého od mnohých z Vás. :) Potešilo ma to a motivovalo aby som všetko úspešne dotiahla do konca mohla sa opäť venovať svojmu milovanému blogu a svojim úžasným čitateľkám. :)
Mesašné blogerské prázdniny sú fuč a preto by som Vám rada napísala, že čo všetko sa dialo a prečo som tu s Vami nemohla byť. Chýbal mi môj blog a aj Vy. :)



Hneď takto na začiatku by som Vám chcela napísať, že som sa konečne zúčastnila na mojom úplne prvom blogerskom stretnutí na pozvanie firmy, s ktorou som spolupracovala. Bolo to veľmi milé, keď mi volali a pozvali ma na prezentáciu všetkých výrobkov.
Tohto sedenia sa zúčastnila ešte jedna blogerka Terka, ktorú som poznala z videnia vďaka jej blogu avšak nikdy sme neboli v kontakte a taktiež ona poznala môj blog, čo bolo fakt super. :) A ako vážené "hostky" sme dostali VIP sedačkovú lóžu a taktiež pozvanie na školu líčenia.
Bolo to mega, ale viac už v tomto článku neprezradím, pretože ešte tento týždeň vyjdú na blogu ďalšie dva články o tomto pár hodinovom stretnutí a určite sa máte načo tešiť. :)



Viete aké to je keď ste nehorázne lenivé niečo robiť priebežne a potom sa Vám to tak nehorázne nakopí, že idete zošalieť od zúfalstva? No ja lemra lenivá lemravá áno. :D Celý rok = dva semestre som si váľala sedaciu partiu a kašlala na to, že tento rok ukončujem vysokú školu a diplomovka? Pffff a to je čo zač?
Nooooo a tak to potom aj dopadlo. :D Písala som ju celý mesiac ako naspeedovaná fretka. Že 66 strán za mesiac... no akože mala som dosť. Najhoršie bolo, keď už som zúfalo rozmýšľala, že ako pokračovať, keďže firmy s ktorými som spolupracovala (mimochodom Essence a Ziaja) mi moc informácií poskytnúť nemohli kvôli know how. A niekedy som už tak strašne umelo rozvíjala vetu, že po 4 riadkovej vete som už ani nevedela skloňovať a keď som to celé prečítala tak aj maďar krížený s japoncom by to napísali lepšie. Ach jaj... tak delete a odznova.  Čistá zúfalosť, ponocovanie a kruhy pod očami celý mesiac 4ever. Teraz si síce hovorím, že toto už nikdy nespravím a svedomito budem veci riešiť skorej ... no ja lemra lenivá lemravá ... to určite :D Už sa poznám nejaký ten pátek.
No ale konečne po mesačnom potení všetkých telových tekutín som prácu konečne dopísala a odniesla do mojej milej školičky. Wueeeeeeeei hip hip hureiiiiiii a autogramiáda až na letisku vážení.
:D 



Taktiež som Vás informovala o tom, že som zmenila prácu a zaškolujem sa, zvykám si na iný režim, nové veci, neustále vzdelávanie a tak. Po troch mesiacoch novej práce som si myslela, že to najhoršie je teda za mnou a celý mesiac sa budem venovať len a len škole a diplomovke. Vtipálka som ... teda ja ani tak nie ako moja šéfka, ktorá ma bez môjho vedomia prihlásila na úverovú strednú školu. Zistila som to už až keď bolo neskoro a prišiel mi email s pozvánkou a s tým, že to bude už o pár dní. Ono by to ani nebolo také strašné, keby nemal byť hneď v prvý deň školenia vstupný test z 250 strán rôznych noriem, produktov a pravidiel. Akože wtf??? No takže okrem ponocovania nad diplomovkou som ponocovala aj nad učením. Vstupný test, 3 dni plné školení od rána do večera a dva výstupné testy (praktický a teoretický) som nakoniec zvládla, s vyplazeným jazykom odtiaľto až do susedného štátu, ale zvládla. Ako? Nepýtajte sa ma... ani ja to nechápem a ani moje najbližšie okolie za čo som si vybojovala prezývku king :D


No a samozrejme keďže som toto všetko tak krásne nádherne zvládla tak som sa predsa musela nejako odmeniť a rozhodla som sa plniť si sny.
Keď som bola menšia, tak som milovala skupinu Blue a neopustilo ma to ani doteraz. :) Keď sa rozpadli tak som plakala ako malá (no a čo, bola som v puberte a šialene smutná :D), pretože som túžila zúčastniť sa aspoň raz v živote ich koncertu a vidieť môjho idola Leeho Ryana. Ten chlap je proste božský a vždy som z neho nechápala. :D
Pred niečo vyše dvomi rokmi sa dali znova dokopy a odvtedy vznikli aj ďalšie dva albumy, ktoré samozrejme mám. No a jedného krásneho unudeného večera mi spolužiačka z výšky píše: Počuj vieš o tom, že Blue budú vystupovať vo Viedni? A ja že čooooo do kelu......dávaj rýchlo link kde si to čítala !! Ty ma určite klameš... Poslala link a vravím si.... fúúú to bude určite drahé, ale keď bude jeden lístok stáť do 50 eur tak presvedčím ségrušku a hádam ideme. Chvíľka napätia pri otváraní linku .... a cena? Že 32,60 € ... juhuuuuu ideeeeeem! :D Samozrejme ségra súhlasila a verím, že to 14.10.2015 o 20:00 vo Viedni skončí happyendom a poslintám z Leeho celú podľahu a blízke okolie ... :D
Smola je len to, že ségre sa páči tiež, tak nevieme či ich tam nevytopíme. :D



A keďže sa cítim ako Vilo Rozboril, tak som si priniesla modré z neba aj po druhý krát... vlastne to modré nebo je biele a drtí sa na ňom.

Tento biely poklad som mala už aj vo vianočnom wishliste, ak ste niektoré pozerali. Nakoniec som asi málo poslúchala a Ježiško s dedom Mrázom a Santom sa na mňa pekne vy...kašľali.
Preto som sa sama so sebou ako pravá schyzofrenička dohodla, že ak všetko zvládnem tak kašlem celého Santu, deda Mráza a dokonca aj Ježiška a ja si spravím Vianoce v apríly.
A presne tak sa aj stalo a ovládač tohto bieleho modrého z neba mi sadol do rúk ako Popoluške črievička.
Gamerka sa proste nezaprie. :3





No nie je to to najkrásnejšie čo ste kedy videli? Ja viem, že nie ... preháňam. :D
Keď vyšla čierna konzola PS4, tak som si povedala, že raz keď na ňu našetrím, tak ju budem mať, ale neponáhľa to, keďže som mala v podstate čerstvo kúpenú PS3. Avšak keď vyšla v bielej edícií, tak už som si povedala, že tú sakra musím mať. :) Pár mesiacov som ju sledovala, ale bola stále dosť drahá... no a nakoniec tie ponuky čo som sledovala na rôznych eshopoch začali miznúť a biela konzola sa z trhu vytrácať. Myslím, že to bola v podstate nejako kusovo limitovaná edícia. No a to bol presne ten dôvod, prečo som sa ju rozhodla kúpiť hneď teraz a nepočkať až po štátniciach. Bála som sa, že potom sa k nej už nedostanem. :)

A čo by to bola konzola bez  poriadnych hier? Pomaly nakupujem a užívam krásnu grafiku. :) Ešte si brúsim drápky na GTA V, DriveClub, Diablo III, The Order 1886, The Little Big Planet 3, BattleField 4 a tak ...



Doteraz som sa snažila článok viesť tou humornejšou stránkou pre Vaše pobavenie, avšak teraz troška zvážnieme. Stala sa mi taká celkom pre blogerku nepríjemná vec aj napriek mesačnej neprítomnosti ... Slúbila som síce, že už to ďalej rozoberať nebudem, ale bohužiaľ nedá mi to a ako blogerka musím varovať nielen svoje blogerské kolegyne, ktoré ma čítajú, ale aj čitateľky a firmy, ktoré poskytujú spolupráce práve nám blogerkám.





Zažili ste niekedy ten pocit, keď Vás iný človek okradol? Ja áno. Nebolo to síce fyzicky a násilne, ale dá sa povedať, že psychicky. Že nechápete? Tak čítajte.

Raz jednu krásnu noc, keď som zase raz sedela nad diplomovkou do neskorej noci a už som chcela ísť spať, prebehla som ešte raz facebook a prezrela všetky novinky. Zbadala som recenziu na fľašku My Bottle od neznámej blogerky, na ktorú som robila recenziu aj ja. A keďže rada si čítam články iných blogeriek, ktoré zrecenzovali ten istý výrobok ako ja, tak som sa rozhodla otvoriť ešte pred spaním aj tento článok a začítať sa. Nie je predsa nič lepšie ako si potvrdiť názor na danú vec, ktorú ste recenzovali aj Vy, alebo prípadne zistiť názor na túto vec aj z iného pohľadu.


Ako som sa tak krásne začítala, zrazu som spoznala svoje slová, ktoré som použila na danú recenziu ja. Skoro som skolabovala... vo všetkej tej unáve sa mi srdce rozbúšilo, vstúpol mi tlak... naštvane som otvorila svoj blog vedľa toho jej ... a nechápala som... doslovne špinavo okopčené moje slová. To že je recenzií na túto fľašku milión... ok ... to že sú vždy parametre fľašky rovnaké ok... to človek nezmení. Jediné čo zmení je štýl, akým to ľuďom podá ... a jej štýl boli moje slová, z môjho blogu. Ihneď som rozhorčene písala pod jej článok na FB komentáre, ktoré boli rovno vymazané. Po výhražnej správe, nech to stiahne, lebo si už nezabloguje v dobrom mene článok konečne stiahla. Najhoršie na tom celom bolo to, že neoklamala a neokradla len mňa, ale aj firmu, ktorá jej danú fľašu poskytla k recenzií. Ako potom vyzerajú aj ostatné blogerky, vďaka takýmto akože blogerkám? Jasné, že nám ľudia neveria... a jasné, že nás obviňujú, že blogujeme len kvôli veciam zadarmo. 
Ja som si svoju My Bottle kúpila, podstivo som ju zrecenzovala a príde nejaká akože blogerka a ukradne mi moje slová len preto aby mala fľašu zadarmo bez námahy? To akože kde sme? Čo by sa stalo, keby toto isté robili všetky blogerky na svete. Jedna by niečo napísala a všetky ostatné okopírovali... a ako by sa to vôbec páčilo jej keby sa toto stane? Ona by sa trápila s fotením a písaním článku cez 3 hodiny a iná by si prišla, dostala by zadarmo výrobok a jej článok skopírovala... však načo sa namáhať, čas je drahocenný. Mimochodom, úprimne sa čudujem, že mi neukradla aj fotky... ale to by bolo už asi moc okaté ... preto ich radšej ukradla ujovi Googlovi a pochválila sa s nimi tiež ako so svojimi.
Našťastie po mojom urgovaní a menšom vyhrážacom nátlaku článok stiahla a prerobila vraj do svojej podoby...avšak fotky, ktoré nie sú jej tam nechala aj naďalej.
A ospravedlnenie? No áno... ospravedlnila sa mi s tým, že ten článok nebol len z môjho blogu ! ... Ja som to pochopila ako priznanie sa k tomu, že kradne z iných blogov pravidelne a ja som nebola prvá.

Len pre predstavu čo všetko ukradla... prvý je môj originálny článok, ktorý vyšiel vo februári ... a pod tým druhá fotka, kúsok z jej článku.

A ešte pre pobavenie... slečna blogerka asi ani v podvádzaní nie je moc dobrá, pretože ani opisovať nevie. Všimnite si, že z čoho je vyrobená fľaška v mojom článku ... a z čoho v jej článku. Toto bola asi jediná vec, ktorá ma na tom všetkom pobavila a mala som chuť ísť na salaš dať si vyrobiť novú My Bottle. ;) 


A vlastne ešte jedna vec ma na tom pobavila... po prezretí jej blogu som zistila, že napísala článok o originalite blogerou a o tom, že či sú všetky blogerky rovnaké. Už veľmi pochybujem o tom, že či aj ten neukradla. ;) Prečítať si ho môžte na jej blogu: TU. Možno aj vďaka tomuto jej popularita a návštevnosť na malý moment stúpne, presne tak ako chcela....

Evidentne si treba dávať pozor zo všetkých strán nie len pred tou skutočnou kriminalitou ale aj tou internetovou.
Vďaka náhode som odhalila špinavý podvod.

Táto "aférka" či ako to napísať rozhorčila nie len mňa, ale aj moju blogerskú kolegyňu a priateľku Zuzku, ktorá taktiež napísala článok a prečítať si ho môžte tu: sueandcolours.blogspot.sk.

Budem rada ak zanecháte komentár s názorom :) Ďakujem.

2 komentáre:

  1. mám rada takéto články:) kde si len tak čítam "zo života" a aj sa schuti zasmejem :)

    OdpovedaťOdstrániť