pondelok 23. novembra 2015

SELFIE TIME so selfie tyčou od postovnezdarma.cz


Ahojte ... :)



Vítam Vás pri ďalšom zo série článkov o spolupráci s postovnezdarma.cz. :) Tentokrát som si vybrala na otestovanie niečo, čo som pôvodne vôbec nechcela niekedy vlastniť. Nuž som žena... a názory sa menia. :D A jednoducho som zistila, že nemám až také dlhé ruky ako by som možno chcela pri fotení seba a známych. :) Proste nikdy som nevedela nasmerovať a držať mobil tak ďaleko aby sme boli na fotke všetci bez odrezaných hláv... určite to poznáte. Takže preto som svoj názor aj zmenila a rozhodla som sa predsa len dať selfie tyči šancu urobiť na mňa dojem... a či sa jej to podarilo sa dozviete v nasledujúcich riadkoch kde si celú tyč doslova rozoberieme do detailov.
Avšak najskôr si prejdeme charakteristiku, ktorú má na svojej stránke predajca. :)

Zdroj obrázku: postovnezdarma.cz



Charakteristika produktu od postovnezdarma.cz:


Selfie tyč je vhodná pomůcka pro všechny turisty. Můžete fotit dle libosti bez požádání kolemjdoucích. Pro použití vložte telefon do držáku a propojte jej pomocí kabelu s 3.5 mm konektorem. Zaměřte fotoaparát na sebe a stiskněte tlačítko "Press".

Barva: černá, modrá, bílá, růžová, zelená
3,5 mm konektor
Délka: 21 - 106 cm
Vhodné pro telefony s operačním systémem iOS 5.0 a vyšší
Apple produkty nepotřebují instalaci žádného softwaru
Nekteré telefony se systémem Android potřebují instalci aplikace 360 Camera
U Android telefonů (např. Samsung Galaxy Note 2, 3, 4, S4, GT-I9128E) je potřeba změnit nastavení fotoaparátu - nastavte klávesu pro ovládání hlasitosti (Voice Key) pro klávesu foťáku (Camera Key)
Obsah balení: selfie tyč, držák na telefon, popruh na zápěstí

Cena: 8,51 €
LINK: TU
Zdroj obrázku: postovnezdarma.cz


Takže ako prvé si túto selfie tyč samozrejme ukážeme v reále ako vyzerá. :)
Jediná nepravda v porovnaní s obrázkom v reále a v eshope je chýbajúce pútko na tyči. Nie je tam... a ani tam nebude, lebo som nenašla žiadnu možnosť upevniť ho tam a ani nebolo súčasťou balenia.
Jej výhodou je najmä to, že takto stiahnutá meria len 21 centimetrov... a ak by aj to bolo veľa a nezmestila sa do kabelky, tak nie je problém ju rozobrať, pretože sa to dá. :) A že ako? 

Nemôžem prezrádzať hneď všetky tromfy na začiatku článku... preto si toto jednoduché rozobratie necháme na troška neskôr a dostaneme sa k tomu postupne.


Tyč je samozrejme teleskopická a vysúva sa úplne jednoducho... vytiahnutím až do 106 cm, čo je naozaj dosť a môžte si byť isté, že na Vašom foťáku toho vďaka tejto vzdialenosti zachytíte naozaj veľa.
Všetky tieto selfie tyče môžte nájsť na internete najmä pod názvom Monopod. A čo som si uvedomila čumením na ten názov? ... Že slovo pod sa číta obracaním hore nohami rovnako :D 


Však ste si to teraz vyskúšali aj vy a zistili, že píšem pravdu? :D Palec hore pre Vás. :)

Ďaľšou veľmi dôležitou časťou selfie tyče.... teda monopodu ... je držiak na telefón, ktorý neuveríte... ale drží Váš telefón keď sa s ním chcete fotiť. To ste asi vážne nečakali. :D Ani ja nie.

Ale nie... dosť srandy.
Okrem toho, že si ho tam len tak "zavadíte" tak si viete aj zažróbovať ten držiak tak ako Vám to najviac vyhovuje.... dôležité je však zašróbovať to dostatočne silno... aby sa nestalo, že sa Vám to jednoducho rozoberie a mobil Vám aj s držiakom celý džubne na zem a rozletí sa Vám na 100 kusov.


A keďže už čisto teoreticky máme mobil upevnený... a taktiež tyč máme pripravenú na vyteleskopovanie... asi sa pýtate, že no dobre dobre... ale keď už ju budem mať vyše meter od seba, tak ako to do čerta odfotím? ... No úplne jednoducho. :) Z monopodu trčí taký šikovný pokrútený káblik a la chvostík prasiatka... ktorý si pretiahnete.... ehm natiahnete a zasuniete ... zapichnete... alebo ako chcete do telefónu. A že kam? No presne do tej diery kde strkáte aj iné príslušenstvo, respektívne sluchátka a potom stačí už len stlačiť gombík, ktorý je na selfie tyči a CVAK! Záber je Váš. :)


Káblik ma rovnakú koncovku ako aj bežné slúchadlá... Mne to dokonca aj na chvíľku ukázalo na displeji, že som tam zapichla slúchadlá... než si môj telefón uvedomil... že aha.... taaaaaak asi nie. 
V charakteristike produktu nájdete aj ako túto tyč nainštalovať ak Vám nejde prirodzene sama. Ja som našťastie s týmto problém nemala a môj mobil sa s ňou prirodzene spároval.
Navyše obrovská výhoda tejto tyče je práve tento káblik. Čo som pozerala aj iné tyče, tak ich je viac druhov, tak na to pozor. 
A že aké?
1. druh - upevnenie telefónu do držiaka, šťuch káblik a cvak gombíkom na tyči (to je táto)
2. druh - upevnenie telefónu do držiaka, zapnutie bluetooth, spárovanie s tyčou, cvak gombíkom na tyči
3. druh - upevnenie telefónu do držiaka, zapnutie bluetooth, spárovanie s malým externým ovládačom... cvak

Práve preto je táto tyč super... žiadne bluetooth, žiadne ďalšie zbytočné vybíjanie baterky kvôli tomu... a žiadne namáhavé vyhľadávanie a párovanie s tyčou.


A čo by to bolo za selfie tyč, keby sa nedala vyklápať a naklápať ako chcem? Dá sa... len zase upozorňujem ... veľký pozor na dotiahnutie všetkých šróbov, koliesok a tak ďalej ak nechce Váš mobil prísť k veľmi rýchlemu úrazu.


Konečne sme sa dostali k sľúbenej časti... a to k rozobratiu. Ak by sa Vám náhodou tých 21 cm nezmestilo do tašky či kabelky, tak tyč sa dá rozobrať na tento štýl a tým pádom je ešte o niečo skladnejšia. Na inú možnosť rozobratia som už neprišla... možno sa ešte nejako dá... fakt neviem.


A teraz nastal čas ukázať Vám celých 106 cm :)
Toto je ďalšia výhoda tejto tyči. Čo som pozerala, tak väčšina tyčí má okolo 95 cm, prípadne majú komplikovanejšie a tým aj väčšie držiaky na telefón a sú menej skladnejšie.



Takto to vyzerá z jednej strany na druhú. :D


A takto už aj s upevneným mobilom... :)


A takto to teda vyzerá, keď je mobil napojený aj na káblik a všetko je pripravené na fotenie.




Samozrejme tyč nie je zložité prispôsobiť si presne podľa svojho gusta a ako Vám to viac vyhovuje. Kľudne aj nejako takto ako vidíte na dolnej fotke. :)



Ja som si vybrala domáce fotenie a tak Vás vítam v našej kuchyni. :D


A samozrejme nesmiem zabudnúť na selfie prednou kamerou. :)


Pripojené akože slúchadlá.


Táto tyč je naozaj skladná... a keď práve nechcete fotiť krajinku alebo nejaké to selfie, tak viete si ju zase zmenšiť a nosiť ju v ruke alebo v taške v zmenšeej podobe aj s upevneným mobilom.

Tyč spĺňa všetky moje očakávania a som rada, že som jej dala šancu. :)

A dve moje fotky na záver....

Možno už vďaka nej prestanem fotiť mirror photo ....


A začnem monopod photo. :D



A než začnete ohovárať ... teda ak ste už nezačali :D 
Tak áno... viem o tom, že som široká a nefotogenická a škaredá ....a ....vôbec mi to neprekáža, pretože som to ja... a som taká aká som... iná nebudem :)

Ale ešte sa chcem poďakovať postovnezdarma.cz za ďalšiu skvelú možnosť otestovať ďalšiu skvelú vec, ktorú určite využijem. :)

Ďakujem...


A samozrejme budem rada ak mi zanecháte moje milé čitateľky komentáre, že či sa Vám takáto tyč páči, či nejakú takú máte alebo by ste chceli... prípadne nechceli a prečo... a ako často a hlavne kde ju používate. :)


1 komentár:

  1. Tak po tomto som túžila ah ja ale pri mojej šikovnosti sa bojím, ze by som si rozbila telefón

    Pozývam teba aj tvojich čitateľov na adventnú GIVEAWAY

    OdpovedaťOdstrániť