štvrtok 28. februára 2013

Kozmetika a zvieratá

V poslednej dobe som prešla pár článkov o týraní zvierat testovaním kozmetiky. Rozhodla som sa, že sa s Vami podelím o získané informácie.

Mnoho firiem či už na svojich výrobkoch, katalógoch alebo internetových stránkach uvádza, že jednoznačne netestuje svoje výrobky na zvieratách. Problém je však v tom, že jednotlivé zložky výrobkov testujú samotní dodávatelia a preto je veľmi zložité zistiť kto testuje a kto nie. Najhoršie je na tom to, že existujú už aj iné metódy testovania či už kozmetických alebo čistiacich prostriedkov na umelú na to vyvinutú kožu, lenže firmy nie sú ochotné na tento druh testovania prejsť, keďže by museli nakúpiť nové prístroje. Bežný človek bohužiaľ hlbšie nemôže túto situáciu ovplyvniť. Jediné čo môže spraviť je, že bude bojkotovať kúpu výrobkov od týchto firiem.

Pripájam zoznam firiem, ktoré zaručene svoju kozmetiku testujú a nižšie, ktoré netestujú.
Ideálne by bolo, ak by sme si všetci nachádzali svoje výrobky v zozname firiem, ktoré rozhodne netestujú, avšak opak býva pravdou. Mňa samotnú prekvapili mnohé firmy, o ktorých som nemala ani tušenie, že testujú.
* zvýraznené sú známejšie firmy, ktoré pozná asi každý.

Testujú




Alberto-Culver
Arm & Hammer
Bic Corporation
Block Drug Co.
Boyle-Midway
Braun
Bristol-Myers
Squibb Co.
Carter-Wallace
Chesebrough-Ponds
Church & Dwight
Clairol
Clorox
Colgate-Palmolive Co.
Coty
Del Laboratories
Dial Corporation
Drackett Products Co.
Elizabeth Arden
Erno Laszlo
Gillette Co.
Givaudan-Roure
Helene Curtis Industries
Henkel
Johnson & Johnson
Kimberly-Clark Corp.
Lamaur
Lever
Bros
Mead
Melaleuca
Mennen Co.
Neoteric Cosmetics
Noxell
Oral-B
Parfums International
Parker Pens
Pfizer
Physique
Playtex Products
Procter & Gamble Co.
(Namátkově: Ariel, Dash, Vizir, Rei, Sanso, Lenor, Mister Proper, Antikal, Fairy,Pampers, Luvs, Always, Alldays, Attends, Certina, Tempo, Bess, Demak'up, Vidal Sassoon, Wash & Go, Pantene, Shamtu, Head & Shoulders, Oil of Olaz, Kamill, Certina Med, Litamin, Cliff, Credo, Clearasil, Camay, blend-a-med, Blendax, Anti Belag, blend-a-gum, blend-a-dent, Chlorhexamed, Firmodent, Wick, Wick Vaporub, Medinait Daymed, Ellen Betrix, Henry M. Betrix, Old Spice, Hugo Boss, Laura Biagiotti, Otto Kern, Giorgio Beverly Hills, Punica, Pringles.)
Reckitt
Benckiser
Richardson-Vicks
Sally Hansen
Sanofi
Schering-Plough
Schick
S.C. Johnson Wax
SmithKline Beecham
SoftSoap Enterprises
Suave
3M (Scotch, Post-It)
Unilever
(Namátkově: Flora, Rama, Lipton, Label, Ming Han Ching, Red Label, Taaza,Calippo, Cornetto, Klondike, Magnum, Max, Popsicle, Romantica, Solero, Viennetta, Bi-fi, Birds Eye, Frudesa, Corton´s, Iglo, Unox, Ala, Cif, Comfort, Domestos, Sun, Sunlight, Impulse, Rexona/Reward, Shield, Suave, Calvin Klein Cosmetics, Elizabeth Arden, Elizabeth Taylor, Indian Nights, Dove, Fair & Lovely, Lakmé, Lux,Organics, Pond´s, Signal, Timotei

Mnohé firmy zavádzajú a o testovaní na zvieratách klamú svojich zákazníkov. O mnohých firmách sa neustále pochybuje.


Ak vidíš takýto symbol na kozmetike, ktorú používaš, používaš výrobky, ktoré neboli testované na zvieratách a taktiež ani ich zložky.




Netestujú



ABBA Products, Inc.
Abkit, Inc. (CamoCare)
Alexandra Avery
Purely Natural
Alexandra de Markoff
Allens
Naturally
Almay (Revlon)
Aloegen
Natural Cosmetics
Amway
Andrea International Industries (Clear Perfection)
Arbonne International
Ardell International Aroma Vera
Astonish Industries
Aubrey Organics
Aunt Bee's Skin Care
Aura Cacia
Auromere
Ayurvedic Imports
The Australasian College of Herbal Studies
Autumn-Harp
Avalon Organic Botanicals
Aveda
Avigal Henna

Avon

Ayurherbal Corp
Ayurveda Holistic Center
Basically Natural
Basic Elements Hair Care System
Basis (Beiersdorf)
Bath & Body Works
Bath Island
Baudelaire
BeautiControl Cosmetics
Beauty Naturally
Beauty Without Cruelty
Beehive Botanicals
Beiersdorf (Nivea, Eucerin, La Prairie)
Bella's Secret Garden
Beverly Hills
Cold Wax
Biogime International
Biokosma (Caswell-Massey)
Bio Pac
Bio-Tec Cosmetics
Biotone
Bobbi
Brown (Estée Lauder)
Bo-Chem Co.
Body Bistro
Body Encounters
Bodyography
The Body Shop
Body Time
Bonne Bell
Börlind of Germany
Botan Corporation
Botanics Skin Care
Brocato International
Caeran California Styles
California SunCare
Chanel
Chatoyant Pearl Cosmetics
Christian Dior
Christine Valmy
Clarins of Paris
Clinique Laboratories
Cosmyl
Creme de la Terre
Crown Royale, Ltd.
Dermalogica
Dedra
Dermatologic Cosmetic Labs
Desert Essence
Dr. A.C. Daniels
Dr. Bronner's Magic Soaps
Dr. Goodpet
Dr. Hauschka Skin Care
Dr. Singha's Natural Therapeutics
Earth Friendly Products
Earth Solutions
Eberhard
Faber
Ecover
Essential Oil Company
Estée Lauder
Eucerin (Beiersdorf)
European
Gold
Evans International
Giovanni Cosmetics
Lakon Herbals
LaNatura


Lancôme

La Prairie (Beiersdorf)
Lee Pharmaceuticals
Naturade Cosmetics
Natura Essentials
Natural (Surrey)
Natural Animal Health Products
Natural Bodycare
Natural Chemistry

Nature de France

Oriflame

Revlon
Royal Herbal Ryor
Sea Minerals
Sebastian International
Secret Gardens
Spa
Natural Beauty
Stila Cosmetics


Mnohé reči vznikajú pri firmách napríklad Avon alebo Oriflame. 80% mojich kozmetických výrobkov sú práve výrobky od Oriflamu. Podľa tohoto prehlásenia sa snažím veriť, že kupujem správne.

Netestujeme na zvieratách

,,Oriflame je hrdý na svoj proaktívny postoj v otázke ochrany zvierat. Naše výrobky neobsahujú žiadne zložky, ktorých získavanie by ubližovalo zvieratám.
Nepoužívame žiadne zložky z mŕtvych zvierat, ani zložky získavané postupom, ktorý by spôsoboval zvieratám utrpenie. Používame iba vedľajšie produkty zo zvierat, napr. mlieko, med, lanolín a vosk, teda také, ktorých získavanie nespôsobuje zvieratám utrpenie a bolesť.
Naše nekozmetické produkty takisto neobsahujú žiadne zložky zo zvierat, získavanie ktorých by zvieratám spôsobovalo utrpenie, teda žiadnu kožu, srsť alebo perie zo zvierat, ktoré sú chované vyslovene za týmto účelom (napr. norka, králik, had).  Pre úplnosť, zvieraciu srsť, ktorú používame na výrobu štetcov, získavame zo živých zvierat bez spôsobovania bolesti a utrpenia.
Oriflame výrobky neboli nikdy testované na zvieratách a nikdy sme netestovali žiadne zložky na zvieratách.
Nepretržite prejavujeme podporu v boji za zrušenie testovania kozmetických výrobkov a zložiek na zvieratách. Uvítali sme opatrenia v rámci Kozmetických smerníc Európskej únie (7.dodatok), ktoré regulujú testovanie na zvieratách tak, aby bola zabezpečená ochrana zvierat a bezpečnosť pre spotrebiteľa. Výsledkom je zákaz testovania výrobkov aj zložiek na zvieratách, ktorý začal platiť v marci 2009.
Oriflame naplno podporuje výskumné programy vyvíjajúce alternatívne formy testovania a s radosťou prijíma riešenie tohto dôležitého spoločenského problému.
Všetci naši dodávatelia sa so súhlasom prispôsobujú našej etickej a enviromentálnej politike a riadia sa zákonmi na ochranu zvierat.´´ 

*citácia zo stránky :http://sk.oriflame.com/products/show-about.jhtml?tag=Animal-friendlyProducts

Je len na Vás akú kozmetiku si vyberiete avšak testovanie na zvieratách je zverstvo a je potrebná zmena. Bojkotujte spolu somnou aj Vy pre lepšiu budúcnosť a život zvierat !!!


3 komentáre:

  1. Veronika, som veľmi príjemne prekvapená, že si spravila tento typ článku na svojom blogu. Nečakala som to, ale veľmi si ma tým potešila. Je to problematika, ktorá mňa ako zarytého vegetariána, je kľúčová, keďže moja filozofia j nielen neubližovať im testovaním, ale aj nebrať im život kvôli potrave. Vážim si život v každej forme, či je to malý chrobáčik alebo veľký medveď. Preto ti týmto chcem poďakovať, že si sa povenovala práve tejto tematike, je to pre mňa cenné a poučné, pretože v podstate každý z nás nejakú tú kozmetiku používa, aj keď je to v mojom prípade len mydlo alebo šampón. Určite si dám pozor na značky, o ktorých sa vie, že testujú a nebudem ich v žiadnom prípade podporovať!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lucka, teší ma, že som ťa príjemne prekvapila a ešte o to viac, že som sa presne trafila do toho, čo aj teba zaujíma. Musím sa však priznať, že ja nie som tak docela vegetariánka, kolíšem tak trochu medzi, pretože nejem iné mäso ako kuracie prsia, výrobky z kuracieho mäsa ako sú párky, šunky a ryby. Avšak občas bohužiaľ neodolám a zhreším pri cheeseburgeri. Dúfam, že ti tento článok pomohol v dileme akú značku kupovať a akú nie a taktiež, že znova tu nájdeš článok v ktorom sa nájdeš, milo ťa prekvapí a s radosťou si ho prečítaš. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Určite bol pre mňa nápomocný a verím, že nájdem aj ďalšie také články od teba. Teším sa :)

    OdpovedaťOdstrániť