piatok 5. apríla 2013

Krásna pesnička

Ahojte :) Chcem Vám ukázať túto úžasnú pesničku o psíkoch bez domova a o ľuďoch, ktorí strácajú hodnoty a nevážia si život zvierat, vyhadzujú ich z domov, bijú ich, zabíjajú.... neskutočné veci ... Vypočujte si ju aj vy ...

Mne sa neskutočne páči... Tak majme srdce a nestrácajme hodnoty...

4 komentáre:

  1. Je to milé, keď sa ľudia zamýšľajú aj nad takou problematikou, ale mne sa nepáči, že je to len o psíkoch. Ľudia ubližujú toľkým zvieratám a myslím, že psy spomedzi nich všetkých netrpia až tak. Proste, mne tam chýbalo, že to nebolo o zvieratách všeobecne, ale inak to bolo pekné. Najviac sa mi páčilo, keď tam boli na záver tí konkrétni ľudia, ktorí si tých psíkov vzali.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To napadlo aj mne, že škoda že to nie je o zvieratách všeobecne... lebo trápime ich všelijako, od hladovania až po zabíjanie. Ale prepáč, mne sa zase nepáčila tvoja veta: ,, Ľudia ubližujú toľkým zvieratám a myslím, že psy spomedzi nich všetkých netrpia až tak.´´ Neviem čo si myslela tým slovným spojením až tak, pretože každé utrpenie je silné pre toho, kto ho zažíva a je ťažké povedať, že toto zviera trpí menej(pes) a iné zase viac. A psy podľa mňa netrpia vôbec málo, sú vyhodené na uliciach, nemajú čo jesť, sú priväzovaní reťazami, ktoré im vrastajú do krku, ľudia ich bijú, jedia, sťahujú z kože, ťahajú za autami... a iné zverstvá... tak ako to, že netrpia až tak? Nemôžeš teraz pozerať na tie milióny psov, ktoré majú domov a prípadne aj skvelých majiteľov ale sleduj tých, ktorým je ubližované. Samozrejme, že taký hovädzí dobytok je v úplne inej situácií, lebo ľudia ich berú ako jedlo ... bohužiaľ ale je to tak. Ale nemôžeš to takto porovnávať ... každé utrpenie je rovnako silné a neexistuje na to žiadna adekvátna mierka.

      Odstrániť
    2. Áno, to máš pravdu, ale myslím si, že napr. na mačky si dovolia ešte oveľa viac. Ja som počula také zverstvá, že ich hádzali do žumpy medzi hovná, podpálili ich a podobne... Tým slovným spojením som tak trochu chcela vyjadriť istý hnev na to, že ked už sa niekto zameria na nejaké zvieratá, väčšinou sú to domáci miláčikovia, ale čo napr. tie, ktoré sa jedia? tie nemajú rovnaké práva ako domáci miláčikovia? Nemajú rovnaké právo na pekný život? Vôbec som tým nechcela zľahčovať utrpenie psíkov, len som chcela vyjadriť pobúrenie, že buď sa ľudia sústredia na tých svojich domácich miláčikov alebo na druhy, ktoré sú pred vyhynutím.. Proste ma to mrzí, lebo ja som taká, že si vážim každý život. Nechcela som tým nikoho uraziť ani upierať pomoc havinkom. Snáď už chápeš, ako som to myslela. Sama si napísala, že každé utrpenie je silné a má svoj príbeh, tak sa len pýtam, prečo sa tá mierka aj tak robí, prečo platí tvoja hláška, ktorá zase nevyhovuje mne, že: "taký hovädzí dobytok je v úplne inej situácií, lebo ľudia ich berú ako jedlo ... bohužiaľ ale je to tak." povedz mi, v čom sú oni iní oproti psom alebo mačkám? Prečo sa jedno zviera uznáva ako bežná potrava a pri inom je to už kruté zjesť ho? Pretože ja v nich žiadny rozdiel nevidím. Ty áno? Ja rozdiely vnímam iba v jednotlivých ich schopnostiach, ale nie v hodnote ich životov.

      Odstrániť
    3. Nie, to rozhodne nie sú medzi nimi žiadne rozdiely, žiadny život sa nedá ohodnotiť viac, ako život iného ... Ale proste ľudia to už pred tisíckami rokov brali takto a zachovalo sa to ... je to diskutabilné

      Odstrániť