streda 16. júla 2014

10 vecí, bez ktorých sa v lete nezaobídete!

Leto máme v plnom prúde aj keď to tak miestami vôbec nevyzerá. Slniečko sa nám schováva za mraky, vetrík pofukuje a tie lejaky, ktoré tak často bývajú už radšej ani nepočítam. Ale dobrá správa :) Koncom mesiaca sa má vyčasiť a konečne aj mne skončí PN-ka a môžem ísť k vode. Jupí jéj.
A preto som sa rozhodla napísať článok o veciach, bez ktorých si neviem predstaviť úspešné prežitie leta pri vode :) Možno Vás inšpirujem ku kúpe niečoho, čo Vám ešte stále chýba a určite by sa Vám to zišlo. Je to top ten vecí, ktoré sú pre mňa naozaj potrebné, avšak nezoraďovala som ich podľa dôležitosti, za to som ich rozdelila do takých dvoch oddelení a to kozmetická časť po bod 6 a od bodu 7 časť nekozmetická-praktická.


1. Opaľovacie krémy + krémy po opaľovaní

Slniečko je síce super a rada si ho užívam, avšak rovnako ako je skvelé je aj nebezpečné k pokožke, preto je úplne samozrejmé používať krémy na opaľovanie. Heslo Vašej pokožky by preto malo znieť: Opaľovať, ale nespaľovať! Prvé tri z ľava ako vidíte sú opaľovacie krémy s faktormi 10, 30 kids a 30 :D ten detský mám na tvár :) astrid používam na miesta kde sa rýchlo spaľujem ako kolená, plecia a dekolt a 10 používam na ostatné časti, ktoré nemám až také problémové :) Posledný výrobok na fotke je telové mlieko, ktoré používam po opaľovaní, aj keď na to síce nie je určené, ale je extra hydratačné :) Ešte rozmýšľam, že si pôjdem kúpiť betakarotén do lekárne, nech som krásne opálená, nespálená a opálenie dlhšie vydrží.



2. Starostlivosť o pleť

V letnom počasí dáva slniečko zabrať aj mojej pleti a preto dokonalá hydratácia a čistenie pleti je veľmi dôležité. K tomuto úkonu používam konkrétne tieto veci :) Z ľava do prava: Balea píling (testujem, bude článok), Ecollagen 3d protivrásková tonizačná voda, denný krém Oxygen boost cream s mastnou konzistenciou pre vyživenie pleti, ďalšia tonizačná voda pre vyčistenie pleti od make-upu s vôňou levandule a čučoriedky, čistiace mlieko s vôňou ovsa a jablka a nakoniec výživný nočný krém s vitamínom E a rakytníkovým olejom.



3. Starostlivosť o telo

Samozrejme, že nesmieme zabudnúť ani o starostlivosť o telo aj keď sme už celé ponatierané krémom na opaľovanie. Pretože to nie je všetko, čo by sme pre naše telo mali spraviť :) Po  osprchovaní sa natieram hydratačným telovým maslom. Konkrétne toto čo mám ja je z Lidlu za 4 eurá a ja a mamina si ho nemôžme vynachváliť (ona má kakaové). Krásne vonia, hydratuje a moja pokožka je naozaj hladká. No nekúp to.



Okrem neho používam aj tento multifunkčný krém od Oriflame, ktorý môže slúžiť aj ako telový krém ale aj ako krém na tvár. Ja ho používam na telo, pretože z neho voniam krásne po melóniku a veľmi dobre hydratuje :)

Stáva sa zrejme aj Vám, že sa počas leta začnete na niektorých miestach šúpať. A práve pre túto situáciu som si kúpila telový píling s vôňou maliny a mäty, ktorý mi odstráni odumreté časti kôže a môžem bez problémov pokračovať v opaľovaní.




4. Starostlivosť o vlasy

Stavím sa, že väčšina báb zabúda počas leta na svoju korunu krásy. V lete chceme byť samozrejme pekné, tak si vlasy farbíme, odfarbujeme, melírujeme, vystavujeme ich nadmernému slnečnému žiareniu a neviem čomu všetkému. A po lete sa asi mnohé čudujeme, že prečo máme vlasy tak strašne suché, lámavé a celkovo zničené. Starali sme sa o nich počas leta tak ako potrebovali? Zrejme nie :( Ja osobne používam tieto tri šampóny:
Syoss Oleo intense thermo care - s termoaktívnou receptúrou, ktorá vlasy intenzívne vyživuje a vlasy nechá lesklé a hebké. Vysokoúčinná receptúra posiľňuje vlasové vlákna a intenzívne ich vyživuje vďaka vzácnemu oleju. Optimálne výsledky by sa mali dosiahnúť pri pôsobení tepla z fénovania. Šampón je určený pre veľmi suché a lámavé vlasy, preto ho neodporúčam používať na iný typ vlasov.
Milk and honey gold od Oriflame - krémový šampón s bio výťažkami, vyživujúcimi mliečnymi proteínmi a hydratačným extraktom z medu. Šampón vlasy vyživuje, aby boli krásne lesklé a žiarili zdravím. Taktiež skôr na suchý a lámavý typ vlasov. Ale krásne vonia.
Dixi žihľavový šampón na všetky typy vlasov - klasický šampón s prírodným extraktom zo žihľavy s kondicionačným účinkom. Som s ním spokojná, pretože viem, že je na prírodnej báze :)


Tejto olejček na vlasy od Syoss som vyhrala u Zuzky z Pinkshaaark v jednej z GA. A presne práve teraz na leto sa mi hodí :) Keďže moje suché vlasy sú skoro až slamové bez nejakého lesku. Presne tento olejček mi to celé vyriešil :) Stačí ho jemne vmasírovať do vlasov.... a vualá ... vlasy majú lesk! Áno, tlieskam mu :) A Zuzke ešte raz ďakujem.



5. Starostlivosť o pery

Suché popraskané pery je jedna z vecí čo sa nám môže v lete kľudne stať. Pretože mnoho ľudí zabúda, že aj pery potrebujú vyživenie a ochranu pred slnkom. Ideálne je, ak nájdete balzam s SPF, ak nie... tak myslím, že postačia aj klasické balzamy. Ja napríklad používam na pery najčastejšie hojivé zázraky od Oriflame. Na fotke vidíte moju hojnú zásobu rôznych chutí. Najobľúbenejšie je zrejme kokosové a hneď po ňom čerešňové. Tie vône, proste mňam. Hojivý zázrak môžte používať okrem pier aj na všetky ostatné časti tela, či už na suchú pokožku, popáleniny, vyrážky a podobne.




6. Skrášľovanie

Ktorá žena nechce byť v lete krásna? :) Nehláste sa, všetky chceme byť!
A preto som nemohla zabudnúť ani na odrážku o skrášľovaní a o produktoch, ktoré v lete používam najčastejšie. Som viac za menej nápadné líčenie k vode, preto žiadny make-up, krycí krém, očné tiene alebo iné podobné veci tu nečakajte :) 
Ešte na malú chvíľku naviažem k predchádzajúcej odrážke, k perám. :) Používam kontúrky, ktoré pery opticky zväčšia. Mám tieto tri, ktoré sa najviac podobajú farbe mojich pier, pretože nepatrím k tým dámam alebo slečnám, ktoré používajú príliš tmavé odtiene, vždy sa snažím nájsť odtieň podobný mojim perám. Po kontúrke väčšinou použijem buď jemný ružový rúž alebo balzam.



Ak chcem byť troška výraznejšia, používam hneď prvý rúž zvrchu. :) Druhý je balzam, tubové vydanie hojivého zázraku. Tretí je prírodný rúž crazy rumors v troška tmavšom hnedom odtieni, ktorý taktiež používam keď chcem pery zvýrazniť viac ako inokedy... hlavne keď už som opálená.Štvrté miesto má Casuelle - rúž v ceruzke, ktorý je veľmi praktický a veľmi som si ho obľúbila. A posledné piate miesto má taktiež výrobok od Casuelle, lesk na pery ktorý ma veľmi sladkú vôňu a bledoružovú farbu. Oba Casuelle výrobky som taktiež vyhrala od Zuzky :) 

Základom letného líčenia by mala byť aj vodeodolná špirála a ceruzka :) Prvé dve zvrchu sú klasické waterproof mascary, s ktorými som naozaj spokojná :) Tretia je vodeodolný top coat na klasickú špirálu. Takže napríklad ak ste niekde vonku a ste namaľované klasickou špirálou a napríklad začne pršať a vy máte v kozmetickej taštičke tento top coat, tak sa nemusíte báť, že sa Vám Vaša špirála roztečie, pretože z normálnej špirály spraví vodeodolnú. Interesantné, však? :) Ďalším produktom je vodeodolná očná linka v pere od Essence, ktorú som popravde ešte nestihla vyskúšať, ale určite to hneď po PN-ke napravím :) A hneď pod ňou je vodeodolná ceruzka od Dermacolu, ktorá Vám vyčaruje naozaj krásne oči. :)

Ukážka štetiniek na špirálach






A ukážka hrotov liniek


Ak sa práve nechystám k vode ale chcem pôsobiť opáleným dojmom, tak používam presne tento veľký bronzér od Essence. Vyzerá na tvári fakt krásne a pleť vyzerá prirodzene opálene.


A samozrejme na záver nesmiem zabudnúť, že na odlíčenie vodeodolného make-upu je potrebný odličovač na vodeodolný make-up. :) Používam konkrétne tento od Oriflame, ktorý je dvojfarebný a dvojzložkový a pred odličovaním je ho potrebné poriadne potrepať. Na fotke to bohužiaľ nevidno. Je skutočne veľmi mastný, preto ho stačí málo.


A čo Vaše nechty? Ja osobne som zvyknutá, že práve tie moje žiaria počas leta pestrofarebne :)Myslím si, že keď je žena krásne opálená, tak na nej takéto neonové farby vyzerajú úplne perfektne.
Tu je len malá časť z toho, čo mám doma a ktoré odtiene zväčša v lete využívam. Btw. článok o Dermacol lakoch na blogu už čoskoro. ;)


Taktiež je dôležitá pedikúra. Asi by neboli moc pekné ošarpané nôžky v sandálkach, žabkách... Preto so sebou nosím túto praktickú žabku s pedikúrovým setom.



A taktiež je dôležité aby žena v lete krásne voňala. Avšak na ťažké parfémy prosím rýchlo zabudnime, nikto sa totižto nechce dusiť, keď Vás zacíti. Nie je nič horšie ako keď si pred Vás v rozpálenom MHD sadne žena s takým strašne ťažkým parfémom, že nie len že sa Vám ťažko dýcha z toho tepla, ale aj z parfému.
O správnom výbere vône som písala v článku : TU. V lete väčšinou používam telové spreje, ktoré ma veľmi osviežia a taktiež krásne voňajú. Mám dva a to: vôňa malina + mäta a figa + levanduľa.
Keď už chcem použiť toaletnú vodu, tak jedine nejakú ľahkú, ovocnú, kvetinovú... napríklad používam tie tri čo vidíte na fotke.


A čo je toto červeno-strieborné čudo? Písala som o ňom už v jednom z mojich článkov, konkrétne ho nájdete TU. Je to veľmi praktická vec a vrelo odporúčam. :)



7. Plavky

Zabudnúť na plavky? Nikdy! :) Toto sú tie moje a stále sa mi zdá, že ich mám málo, preto každý rok pozerám po nových :D Najobľúbenejšie mám ten zelený vrch so strapcom v strede a pod ním čierny spodok :) Síce ten vrch je na plávanie pre mňa troška nepraktický, lebo mám každú chvíľu pocit že vylezú :D Ale na opaľovanie sú božské !  Aký typ/strih plaviek uprednostňujete Vy a prečo? :)




8. Obuv

Topánočky, sandáločky, zabôčky... ktoré že si obujem? :) Toto je moja najobľúbenejšia letná obuv :) Schválne, čo uprednostňujete Vy? Milujem keď mám voľnú nôžku a vetrá sa mi... 

Malá "módna" ukážka :D

9. Slnečné okuliare

V tomto bode sa dostávame k mojej veľkej závislosti. :D Odkedy mám po očnej operácií laserom, tak sa musím priznať, že som úplne, ale že fakt maximálne podľahla Aviatorkám=Pilotkám. Mám ich na to, že mám len jeden pár očí strašne veľa, toto je len malá ukážka mojich najobľúbenejších :) Zámerne neukazujem všetky slnečné okuliare, pretože bude o nich (všetkých) článok :) Pre mňa sú okuliare skvelým doplnkom, ktorý si rada zlaďujem k veciam čo mám na sebe :) Každý deň je zo mňa iná žena ... :D No fakt! <3




10. Ostatné doplnky

Tak a práve sme dorazili do záverečného bodu, ktorý sa týka samozrejme ostatných vecí, bez ktorých proste v lete nemôžem byť :)

Gumička a vejár :) Mám veľmi dlhé vlasy a preto si neviem popravde predstaviť, že by som počas plávania nemala zagumičkované vlasy v drdole alebo v cope. A vejár? Jeho čaro som objavila minulý rok, keď sa mi strašne páčil v Oriflame katalógu a povedala som si, že prečo teda nie. Zobrala som si ho hneď na kúpalisko kde mi po ňom pokukávala kamoška a vyžadovala odomňa ovievanie, pretože to je úplne super, keď Vám je nenormálne teplo :D Na ďalší kráť keď sme šli spolu na kúpalisko, tak už mala aj ona vejár, síce neviem odkiaľ, ale mala :D
Inšpirovala som? :P

Milujem ho <3 :3

Taktiež nesmiem zabudnúť na farebné náušnice, prstene a náramky, ktoré v týchto horúcich dňoch veľmi rada nosím. :) Zámerne som sem nedala retiazky, pretože tie čo mám nosievam aj bežne cez rok... teraz sa snažím retiazkam vyhýbať, ak sa chcem opaľovať, tak aj tak by predsa zavadzali.

A na úplne posledných dvoch fotkách sú tašky, ktoré nosím k vode :) Prvá je taká klasická jednoduchá vaková.

A táto druhá je taká kabelková :) A áno, je to presne ten istý materiál ako tá podložka, na ktorej väčšinou fotím všetky fotky. :) Ono tá podložka patrí k taške, pretože je to podložka na opaľovanie! :D A keď si všimnete, tak úplne dole na tej taške je zips... presne tam sa tá podložka dáva, aby v taške nezavadzala :)

Tento článok je už u úplného konca, snáď som na nič nezabudla :) Ak ste sa dostali až sem, tak Vám veľmi pekne ďakujem za prečítanie a bola by som naozaj rada, ak by ste zanechali komentár s tým, či toto všetko bežne používate aj Vy... prípadne či som Vás niečim inšpirovala a zaujalo Vás to na toľko, že určite nad tým porozmýšľate aj Vy :) Pretože pre bloggerku nie je nič lepšie ako spätná väzba a vďaka nej viem, či sa takýto článok pre Vás oplatí pripraviť aj nabudúce :)


                                                 

4 komentáre:

  1. Väčšinu vecí z Oriflame mám aj ja :) ten sprcháč je skvelý na leto ideálny aj rúž používame rovnaký ;D tiež telové spreje. A taktiež mám tie sandálky z LIDLu, sú super, pekné a ľahké, len mne sa hneď pokazilo zapínanie:-/ No a na to telové maslo mám zálusk, strašne ho chcem vyskúšať, keď si ho tak chválite, ale u nás nie je!! :( dúfam, že tu bude čo najskôr:D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak to jsme na tom stejně! :D Akorát že já nemám momentálně sluneční brýle, takže si je kopím nejdřív zítra. :)
    www.beautifulwhile.blogspot.com

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Zaujal ma ten peelingový gél. Vždy keď sa začnem lúpať len zúrim a nadávam ale nikdy som nič neurobila pre nápravu :D


    Rada by som Ťa pozvala do mojej GIVEAWAY. :)
    www.nikoletavujisicova.com

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ten kokosový krém z Lidlu/cien/ je božííí :) také ho mám a za tu cenu bájo

    OdpovedaťOdstrániť