utorok 17. februára 2015

My bottle review



Ahojte ... :)
Rozhodla som sa pre ďalší možno trochu netradičný článok, respektívne recenziu, keď že je v poslednej dobe o túto fľašu celkom veľký záujem a veľa báb sa pýta, že v čom je iná ako normálna bežná plastová fľaša okrem toho, že má na sebe nápis My bottle. Ak to zaujíma aj teba, tak neprestávaj čítať :)

My bottle vznikla v roku 2014 a postupne sa nenápadne votrela do pozornosti mnohých ľudí, prevažne žien. Má japonský pôvod, 500ml objem a krásny jednoduchý dizajn, ktorý aj napriek tomu neobíjde bez povšimnutia. Mnohí by už teraz povedali, že názov My bottle je úplne zbytočný, keďže ju už má každá druhá a je problém s poznaním si ich. No napríklad v mojom širokom okolí nepoznám nikoho kto by ju zatiaľ vlastnil, takže moja fľaška je mojou fľaškou a taktiež veľa ľudí sa mi na ňu pýta, takže stále je množstvo ľudí, ktorí nevedia čo to je zač.


A z čoho sa vyrába? 
My bottle je vyrobená z prírodnej živice, takzvaného Tritan-u, je to špeciálny tvrdený plast, ktorý sa používa na výrobu detských fľašiek, vrchnák a podvrchnák je z polypropylénu.
Z čoho sa skladá?
My bottle sa skladá z 3 častí a to z vrchnáka, podvrchnáka určeného na pitie, prípadne na zamedzenie vysypania obsahu a z tela fľaše.
Na fotke vidíme spomínaný podvrchnák

Fotka s priloženým návodom na použitie, ktorý je vložený vo vnútri fľašky


Na čo sa používa?

Jej využitie je doslova všestranné, keď že je odolná od - 40°C až do 110°C (niekde sa uvádza 100°C, niekde 110°C. Na tejto mojej je uvedených 110°C).
Preto je vhodná či už na kávu, čaj, horúcu čokoládu atď... alebo naopak, na ľadové nápoje ako sú limonády, coctaily, ovocné drinky, džúsy, chladené drinky.....
V My bottle sa však nestratí ani ovocie. Vďaka celkom širokému hrdlu do nej môžte dať napríklad jahody, maliny, hrozno... hocičo čo Vás len napadne.
Skvelé taktiež je, že ju môžte odložiť do chladničky, prípadne mrazničky. A taktiež je vhodná do umývačky riadu, avšak tu treba počítať s tým, že je možné, že sa nápis My bottle môže postupne vymyť a zostane bez nápisu. Preto ju radšej umývam ručne.

My bottle taktiež pomáha šetriť životné prostredie, obmedzuje znečisťovanie nášho prostredia klasickými PET fľaškami, ktoré každodenne používame. Preto je skvelé nahradiť tieto klasické PET fľašky za jednu jedinú a to práve My bottle. Okrem toho, že šetrí životné prostredie prezentuje módny štýl a nie je pre človeka zdravotne škodlivá.


Upozornenie: Fľaška neslúži ako termoska! Napríklad káva postupne chladne.
Moja vriaca káva, ktorú som zaliala priamo do fľašky

A čo takto si vziať so sebou trocha jahôd?

S My bottle to nie je žiadny problém :)


Moje hodnotenie:

Nemám k nej už asi ani viac čo dodať, jedine to.... že je naprosto skvelá a odkedy ju mám doma, tak sa stala mojou vernou spoločníčkou v každej situácií. Či už mám chuť sa povzbudiť s kávičkou, vyzdravieť s čajíkom alebo zrelaxovať s jahôdkami. Jediné čo ľutujem je, že mi prišla bez vrecka. Ale rozmýšľam, že si doobjednám ešte minimálne jednu, keď že som našla aj rôzne farebné varianty. :) A tú ďalšiu chcem už určite aj s vreckom.


CENA: 2,51 €
KDE? Ebay ( dávam Vám sem link odkiaľ som objednávala, aj keď predávajúci už nezasiela na Slovensko, takže link len pre zaujímavosť TU. Vyhľadanie inej na Ebay nie je žiadny problém, je ich tam naozaj veľa... avšak dávajte si pozor ak chcete fľašu aj s vreckom, aby ste neobjednali bez vrecka ako ja).


Budem rada, ak zanecháte v komentári svoj názor na My bottle, keďže ja som si ju veľmi obľúbila. :)

41 komentárov:

  1. Zajímavá věcička.
    Děkuju za článek, hezky napsaný, to si pořídím. Hodila by se mi. :)
    http://forestsilence.blog.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja ďakujem a som rada, že som ťa inšpirovala :)

      Odstrániť
  2. Super vec :) Škoda že ten predajca už neposiela na slovensko, inač by som hneď objednala :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. On to zrušil hneď po mojej objednávke :D Pozrela som sa o hodinu po objednávke na detaily a už tam bolo, že neposiela na Slovensko... tak som mu rovno aj písala, že či mne fľaša príde, lebo som si asi nevšimla, že neposiela ... a odpísal mi, že nie on to zmenil a mne fľaša príde.
      Na Ebay je však veľa predajcov... skús napr. http://www.ebay.com/itm/Clear-Health-Travel-My-Bottle-Sport-Plastic-Fruit-Juice-Water-Cup-500ML-/281549154947?pt=LH_DefaultDomain_15&hash=item418da32a83 ... má 659 predajov tejto fľaše a dobré hodnotenie :)

      Odstrániť
  3. skvelé to je aj čo sa týka z hľadiska praktického , aj dizajn sa mi páči. Jednoduché a predsa originálne :)) ... Ale nepoznáš nejakú slovenskú stránku kde by sa to dalo objednať ? :)))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Poznám ... ale už teraz ti môžem povedať, že na tom krásne zarábajú ... ja som to mala za 2,50 € ... a slovenská stránka to má za 12,99 € + poštovné : http://mybottle.sk/

      Takže určite odporúčam objednať z Ebay a počkať si :)

      Odstrániť
    2. Ahoj Nikkie, chcela by som sa opýtať, či môžeš poskytnút link na predajcu na ebay, od ktorého si kupovala. Je ich tam veľa a rada by som objednávala u niekoho prevereného. Ozaj, a je tvoja fľaša z Tritanu? Ďakujem za odpoveď, Dária.

      Odstrániť
  4. Narazila jsem na hodně fotek této flašky a konečně jsem se v tvém článku dozvěděla, co je to za
    posedlost. =) (Nic ve zlém prosím.) Flaška je pěkná, hodila by se i mě.
    Mám jen jednu otázku, nevím, zda si to zmiňovala ale já si toho nevšimla. Flaška asi nefunguje jako termoska? Jelikož si tam dáš třeba kafe, tak postupně vychladne? =)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Som rada, že sa ti článok páči a že si až u mňa zistila čo to je vlastne zač a možno som ťa inšpirovala ku kúpe. Nie v článku som to naozaj nespomínala, ale ďakujem za tip... hneď to tam idem dopísať. A odpoveď je nie... nie je to ako termoska. Je to ten istý materiál, z ktorého sa vyrábajú fľašky pre deti a tie tiež postupne chladnú. Presne tak isto je to aj s touto fľaškou, naleješ a postupne sa vychladí. Je to síce škoda ale ja som s tým počítala a nevadí mi to. :)

      Odstrániť
  5. Mam aj ja flašku a milujem ju :-) ak by niekto chcel tak ja ju mam z aliexpressu za necele 3€ aj s vrecuškom tot je link :-)
    http://www.aliexpress.com/item/Fun-Life-Sport-water-bottle-plastic-sports-water-bottle-bike-garrafa-water-bottle-with-words-My/2012183596.html

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Hmm teda tak o této láhvi slyším prvně.Hmm asi pro mě, jako člověka co vypije víc jak 2 litry vody + taha vodu všude sebou, by se taková láhev hodila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Moja sestra si ju objednala, tak snáď nebude ľutovať :)

    http://best-copy.blogspot.sk/

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vypadá pěkně :) Taky takovou chci.

    http://lehoneyworld.blogspot.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Waaau, ďakujem za tento článok, z e-bay si objednávam väčšinou hodinky, šperky, kabelky, a túto fľašu som si chcela za podstatne vyššiu cenu kúpiť zo slovenského e-shopu. Ani by ma nenapadlo najprv mrknuť na e-bay, ale už som mrkla, vďaka tvojmu článku a My bottle objednala. Aj s vrecúškom :)
    ďakujem Nikkie za radu! ;) Li3nka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to ma veľmi teší, že si aj vďaka mne ušetrila a budeš mať aj ty krásnu a praktickú fľašu :) Potom určite neváhaj a vyjadri aj svoj názor na ňu a hlavne či si spokojná. ;)

      Odstrániť
  10. no len originál je troška drahší...stojí 13 eur ;-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A vieš mi povedať, že ktorá je originál a ktorá nie? Pretože všetky sú identické a nevidíš na nich vôbec rozdiel. Navyše tie, ktoré sa predávajú u nás sú kúpené z Ebay a len na tom potrebujú zarobiť. Fľaška pochádza z Japonska, kde aj vznikla... ale začali ju vo veľkom využívať aj v Číne odkiaľ ju aj dovážajú. Takže je ťažké povedať, ktorá je originál a ktorá stála 2 eurá a len na nej predajca chce zarobiť. To že je niečo drahšie neznamená, že to je originál ani to nezaručuje kvalitu si myslím. :)

      Odstrániť
    2. povedz mi čo máš na spodku fľašky napísané a či ti fľaška nezašla

      Odstrániť
    3. mám tam napísané teploty od koľko do koľko sa môže používať , obsah... čiže 500ml, Made in China a znak... zrejme recyklovateľnosť AS a nezašla... už ju mám asi mesiac a pol a každý deň ju používam a ani nesmrdí ... :) Neviem ako má vyzerať originál

      Odstrániť
    4. BPA FREE tam zrejme nemas napisane...hm?? a necudovaka si sa preco ti aj vrecko neprislo?? ja si myslim, ze taka vychytavka by nestála dve eura...a tu by hadam za to pytali az 13...sak yo by bolo 850% ne navysenie??? :-D

      Odstrániť
    5. S vreckom stála u iného predajcu 4 eurá...ale to som si všimla až neskôr... a jasné, že by si toľko pýtali... keď taký farebný náhrdelník čo mám ma stál 4,50 € a na Slovensku stránka JEJ.sk za neho chcela 29 € ... a nie také som tam nenašla... ale mne to nevadí :) Budem objednávať aj tak ešte aspoň 1 a tú si zoberem už aj s vreckom... a kde si prosím ťa našla na nete tie rozdiely? Ďakujem za upozornenie samozrejme. :)

      Odstrániť
    6. na fb si vyhladaj my bottle sk cz a tam su zrovna dane fotky fake a original my bottle ;-)

      Odstrániť
    7. Ďakujem ti :) Budem objednávať ešte minimálne jednu, tak potom už už objednám takú ;)

      Odstrániť
    8. tak to dopln a naois aj ostatnym, ze kde kupia original my bottle ;-) a aj cenu uved :-) a nie je zac

      Odstrániť
    9. ak by si urobila ešte jeden článok - porovnanie originálu a fejku, tak by to bolo super... mne objednala sestra ako darček zo slovenskej stánky, ale ked som jej hovorila že nemusí objednávať za 17€, povedala mi že ju zohnala za 7 že vpohode... zo slovenskej stránky... a na spodku mám napísané to iste čo ty :) akurát som mala v balení aj vrecúško :)
      Hladala som dalšie porovnanie originálu a neoriginálu ale našla som iba to jedno na mybottle.sk akurát že my tam máme napísané uplne niečo iné... takže teraz neviem čo mám :D

      Odstrániť
  11. Ahoj chcem sa spytat ze ked si si objednavala z Ebay tak si platila na dobierku alebo vopred na ucet ??

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj, na Ebay sa platí cez Paypal ... čiže vopred na účet zo svojho účtu ...

      Odstrániť
  12. http://i.ebayimg.com/00/s/NjAwWDYwMA==/z/OfEAAOSw~1FUXG9h/$_12.JPG keď som našla túto farbu hneď som si na teba spomenula :) tiež si ju chcem objednať aby mi to trošku pripomínalo že musím piť :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hh zlatá :) Krásna je tá fľaška, tiež som ešte rozmýšľala, že si doobjednám zelenú bottle ... lebo zbožňujem zelenú :3

      Odstrániť
  13. http://mybottle.sk/preco-nakupovat-u-nas/
    Tu sú popísané rozdiely fake vs original.ja by som tým činskym plastom moc neveril,čo za jedy to postupne vypúšťa a vy to pijete.Zdravie je len jedno.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak tak bohuzial z e-bay alebo aliexpress je to fake :/

      Odstrániť
  14. Ja sa bojím že ak objednám z ebay či aliexpress tak to bude napustené škodlivinami a toxickými látkami :// no teda ja som si jednu objednala a aj mi prišla len sa bojím fakt že tam budú tie škodlivé látky a mám aj fake:// aký máš názor na to ty Nikki?:))

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Ty si si na 99% kúpila FAKE vyrobený zo škodlivých látok pretože ORIGINÁL sa nedá kúpiť na Ebay ;) prečítaj si toto: http://mybottle.sk/preco-nakupovat-u-nas/ a myslím že svoju fľašu už nepoužiješ :)

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Bohužel nazasílají na slovensko, ale pokuď chete My Bottle koupit v ČR levněji, tak doporučují přímo obchod na ni - https://mybottlelahev.cz/

    OdpovedaťOdstrániť
  17. Právě mi došla a je vážně super! :-

    - K--photography.blog.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  18. My bottle je fakt super :) Já mám taky originál ale kupovala jsem ji u nás z www.mybottlelahev.cz levněji jsem ji nenašla. Jo a za dva dny jsem ji měla doma :) Dávám si do ní čistou vodu s kousky ovoce nebo ovocnou šťávu :)

    OdpovedaťOdstrániť
  19. Ahoj, chci si ji objednat a chci se zeptat, jestli s ní máte špatné zkušenosti (prasknutí, smytí nápisu, netěsnění apod.) a naopak dobré zkušenosti. Díky :)

    OdpovedaťOdstrániť
  20. ahojte, chtěla bych se zeptat, jestli je velký problém že má My Bottle není z Tritanu, ale plastu.. na jedné stránce jsem četla, že to není dobré, tak by mě zajímalo, jestli je to až tak moc špatné a nebo to nevadí :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ahoj :) Áno, čítala si správne, že mať plastovú fľašu nie je bohvie čo, ale keď si tak zoberieš, tak potom by si nemohla piť ani minerálky a iné nealko nápoje, ktoré sa bežne predávajú v plastových fľašiach. Áno, plasty sú nezdravé ale máme ich bohužiaľ všade a všade na nás číhajú karcinogény. Ja mám tiež jednu My Bottle z plastu, lebo som chcela zelenú farbu a bežne ju používam. Aj keď v poslednej dobe radšej preferujem fľašky Voss, ktoré sú sklenené. :) Asi napíšem aj o nich článok.
      A z popraskaním ani zmytím nápisu skúsenosť nemám. Možno keby som ich dávala umývať do umývačky riadu... neviem. Umývam ich ručne.

      Odstrániť