sobota 21. februára 2015

My purchases on Ebay (1) aneb ako to celé začalo


Ahojte ... :)

Volám sa Veronika a málokedy nakupujem na Ebay. No okey, okey pán terapeut, poviem to aj sama, nemusíte na mňa robiť nátlak. Ako som povedala, volám sa Veronika a som závislá na nakupovaní na Ebay a pri písaní tohto článku mám za sebou 196 objednávok za trištvrte roka.

Asi takto nejako by vyzerali moje prvé slová, ak by som prišla na odvykačku, napr. ako majú alkoholici. Tiež už mám totižto pocit, že už je to (asi) na diagnózu.


Ale asi Vás zaujíma, že ako toto moje šialenstvo začalo však?
30.5.2014 sme si písali s mojou kamoškou Leou na FB a začala mi písať niečo o objednávkach z Ebay a ja len čo čo aké objednávky ako? Dovtedy som samozrejme o Ebay počula, lenže nejako som nemala nikoho kto by si cez to objednával a aj som sa celkom bála posielať peniaze cez internet napríklad do Číny. Strach, že Vám vycucá niekto platobnú kartu bez Vašeho vedomia je asi vždy, tak som sa samozrejme začala vypytovať ako to funguje atď atď. Lea mi nakoniec navrhla, že si môžem niečo objednať cez ňu prvý krát a keď to príde, tak jej dám peniaze. Súhlasila som a bola som veľmi zvedavá, že či to vôbec príde.
Samozrejme poslala mi stránku cez, ktorú si to ona objednáva, pretože sú rôzne ebay.de, ebay.uk ... ja som si začala vyberať nejaké veci na ebay.com. Vybrala som si 4 veci v celkovej hodnote 8 eur a nejakých pár centov. Presné ceny Vám bohužiaľ povedať nebudem vedieť, pretože to je už fakt dávno.
Asi o 3 týždne mi písala, že prvé 2 balíčky už dorazili do schránky a že keď príde všetko, tak mi to donesie.
Veeeeeeľmi som sa tešila, že to všetko nakoniec prišlo v poriadku, nepoškodené a ešte aj v super kvalite, ktorú som po pravde absolútne nečakala.
Ale poďme sa pozrieť, že čo všetko som si od nej nechala objednať. :)

Rozhodla som sa, že Vám vždy dám prvý obrázok z Ebay ako tovar pri objednávaní vyzeral a hneď pod tým aký je v skutočnosti. Budem to takto robiť hlavne pre to, že moje fotky nezachytili tak pekne farebné odlesky okuliarov ako na foto na Ebay :D A také odlesky ako vidíte na Ebay obrázku, tak také sú aj reály.



Neviem či viete, ale som blázon do slnečných okuliarov typu aviators. Preto hneď ako som si naťukala do Ebay vyhľadávača sunglasses aviator, tak mi vyhľadalo množstvo neskutočne krásnych slňákov a nevedela som si vôbec vybrať, ale keď že milujem zelenú farbu, tak vyhrali hneď ako prvé tieto prevažne zelené s modro-fialovým odleskom a strieborným rámom.

Stáli cca 2,30 €.


Sú fakt krásne a nosím ich asi najčastejšie zo všetkých, ktoré mám :) Veľmi sa mi páčia a dokonca sa mi aj najviac hodia. Kvalita je naozaj super a nemám im vôbec čo vytknúť. Dokonca mi ani z nosa nepadajú.



Od toho istého predajcu sa mi zapáčili hneď aj ďalšie a to konkrétne žlté s ružovým odleskom a strieborným rámom. Taktiež sa z nich teším, aj keď ich nosím prevažne v lete keď ich mám s čím zladiť :) Sú krásne a taktiež rovnako kvalitné a nepadajú mi, držia presne tak ako majú.

Taktiež stáli cca 2,30 €.



Keď že som nechcela prísť aj o ponuky iných predajcov, tak som pôvodného zavrela a hľadala ďalšie druhy aviatoriek. Hneď mi do očí padli krásne dúhové, ktoré majú svoj šmrnc a hneď som chcela aj tie samozrejme.

Tieto stáli cca 2,50 €.




Z týchto som trocha sklamaná a rozmýšľam, že si objednám ešte jedny, pretože sa mi zdá, že tieto boli asi chybné. Nie len že boli troška ohnuté keď prišli, ale aj bočnice mali strašne povolené a stále nedržia svoj tvar aj keď som sa s nimi pohrala a poopravovala čo sa dalo. Taktiež, ak si všimnete, sklá nemajú rovnaké. Myslela som si totižto, že práve tie sklá budú na oboch stranách rovnako dúhové. No a oni nie sú. Ale aj tak ich nosím a sú skvelé na leto. Zatiaľ som takéto isté nikomu nevidela a sú super. :)



Foto všetkých troch :)
(Btw. tu sa moja zbierka aviatoriek absolútne nekonči... práve len začala ! :D)




A keď že som taktiež blázon do lakov a nail art, tak som úplne náhodne objavila aj takúto hubku na výrobu ombré nechtov. Musím sa priznať, že som ju ešte ani raz nepoužila :D A tak strašne som ju chcela, ale sľubujem polepším sa a naozaj ju najbližšie vyskúšam.
Cena cca 1 €.






Dúfam, že sa Vám pravidelné články ako bol tento o mojich Ebay nákupoch zapáčia a že Vás dokonca budem aj inšpirovať :) To ako moja Ebay závislosť pokračovala sa dozviete v ďalších budúcich článkoch. Ďakujem ti Lea za moju závislosť ale aj mnohé ušetrené peniaze :)


To be continued ...


9 komentárov:

  1. Ty si si toho vážne veľa naobjednávala, ja som tiež maniak, čo sa týka ebay a tak ale zas nie taký ako ty :DD ale zakončila by som to tým že "keď raz začneš, nie je cesty späť"..a teším sa nabudúci článok, keď odhalíš toho viac :))

    www.suzzie-world.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strašne veľa :( Rodičia majú každý deň strach otvárať schránku, pretože je vždy tak preplnená, že polka im padne vždy na zem ... a poštárka si už asi musí o mne myslieť všetko zlé ... a aj pani poštárky na pošte, keď že žlťásky mávam taktiež v pravidelných intervaloch. A taktiež sa čudujem, že mi ešte nezablokovala banka kartu, keď toľko platieb odchádza :D Ale presne ako vravíš... "keď raz začneš, ....." A máš sa veru na čo tešiť :)

      Odstrániť
  2. Nikkie bodaj by kazdy den bol taky clánok.........človek nikdy nevie ci nemam v plane objednat niečo z toho čo mas aj ty.prípadným vadám s tovarom by sa vyvaroval...takymto clankom sa urcite inspirujem.... ....už pozerám po okuliaroch:DDDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. HH ďakujem :) Som rada, že tento typ článkov sa zrejme uchytí... pretože mám toho doma fakt strašne veľa a viem, že veľa vecí osloví aj mnohé z Vás.... takže už teraz ti môžem povedať, že tie články budú celkom pravidelné a ak budú ešte stále aktívne linky na tie veci, tak samozrejme aj linky budú, lebo vždy hľadám najlacnejšie alternatívy :) Tieto články by som chcela uverejňovať cca každé 2-3 dni a taktiež nebudem skákať, ale pôjdem pekne po rade od minulosti po prítomnosť, tak ako išli moje objednávky rad za radom. :)

      Odstrániť
    2. Juchuuuuu!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! pri tom hladaní som sa zabudla do 3 rána najviac:DDD
      K tým poštárkam:) aspon sa nenudia:DDDD

      Odstrániť
  3. teším sa na viac takýchto článkov :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Riadne veľa objednávok :O Ale na ebay sú skutočné skvelé ceny a veci, takže sa ti ani nečudujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj volam sa Nikola a tiez som zavysla :D Hovor mi o tom nieco :) odkedy som zaregistrovana (a su to 4 mesiace) som urobila 87 nakupov. Cize si zober ze v niektorom nakupe das dokopy aj 5-6 veci ;)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pred asi 2 rokmi som mala strašnu závislosť a potom keď som sa spätne pozrela koľko som tam minula, chcelo sa mi plakať:D najviac som asi objednávala bižutériu, mám aj pár kabeliek ale tých kvalita stála za nič, nejaké šatky ale potom mám aj rôzne iné veci ale asi vieš, že tam sa dá nájsť fakt všetko:D teraz už si občas niečo objednam:) minulý týždeň mi prišli čelenky, vždy sa teším keď mám v schránke balíček, či lístok na poštuD

    OdpovedaťOdstrániť