streda 12. augusta 2015

Image-Maker ... škola líčenia, módy, vlasového stylingu a zábavy v jednom



Ahojte ... :)
 
Ako som už spomínala v jednom z predchádzajúcich článkov, zúčastnila som sa stretnutia s biokozmetikou Zuii, kde som taktiež spoznala školu krásy, ktorou je Image-Maker.
(web stránka: www.fame.sk) Chcela by som Vás preto oboznámiť s touto školou a ako sa aj Vy môžte stať jej súčasťou ak máte zmysel mne módu, krásu, vlasový styling a samozrejme líčenie alebo by Vás jednoducho bavilo sa vzdelať aj po tejto stránke a zažiť niečo nové. :)
 
 
Aby sme nezačali hneď tak zhurta a nezahltila Vás hneď zo začiatku mnohými informáciami, tak začnime tak zľahka a pripomeňme si fotky z článku o stretnutí so značkou Zuii, ktoré som nafotila ja a ukázala som Vám len zlomok toho, s čím študenti Image-Makeru môžu počas kurzu pracovať. 
 
 

Množstvo zrkadiel predsa musí byť. :) A taktiež aj prípravky a pomôcky na vlasový styling.


Dekoratívna kozmetika rôznych značiek. 

A len malý zlomok ďalších využiteľných vecí.

A samozrejme nesmie chýbať ani oblečenie a obuv. :)

 Samozrejme, že mňa najviac zaujali tieto dva extravagantné páry topánok ...Lebo veď neón, ktorý tak milujem :D

A ďalšie kúsky...

Palmy everywhere ...

Letáčik, ktorý som si so sebou priniesla zo stretávky. :) Dúfam, že všetko je viditeľné a čitateľné... v prípade potreby prepíšem do článku. :)


 
Tak a teraz poďme na také hlbšie veci o čom celý Image-Maker je a ako vlastne prebieha.
Informácie mi poskytla Terezka z týmu Image-Makeru a taktiež mi poskytli aj fotky z kurzov, s ktorými sa stretnete dole v článku.
 
Kurz Image-Maker je zložený z 3 častí, ktoré sa navzájom dopĺňajú a nesmú chýbať pri úprave svojho zovňajšku.
  1. vizáž - vyučujú sa základy, photo-make up, svadobné líčenie, extravagantné líčenie, slávnostné prehliadky a podobne. Pri tejto časti kurzu sa venujú individuálne každému študentovi 1-2 lektori.
  2. móda - história módy, styling a etika. Tejto časti sa venujú 2 lektori. Jeden vyučuje teóriu a druhý prax - behanie po shoppingoch, vysvetľovanie a podobne.
  3. vlasový styling - do sveta účesov študentov vnáša odborníčka na vlasový styling z Čiech.
Výučba Image-makeru prebieha 12 nediel po sebe a to od 10:00-17:00.
V lete a zime sa Image-maker vyučuje v super-intenzívnych kurzoch kedy sa vyučuje 8 dní v kuse, pričom počet hodín zostáva rovnaký, len sa učí o niečo dlhšie a to od 09:00 - 19:00. Tento super-intenzívny kurz navštevujú najmä ľudia, ktorý pracujú alebo študujú mimo SR, alebo nie sú priamo z Bratislavy.

Ukončenie kurzu Image-makeru prebieha skúškou.

A v čom spočívajú tieto skúšky?
1. časť je písomná pričom testy sú zo všetkých oblastí, ktoré sa vyučujú. Študenti väčšinou túto písomnú časť zvládajú mať hotovú do 1 hodiny.
2. časť je praktická, ktorá nasleduje hneď po písomnej časti. Študent si vylosuje tému, ktorú musí spracovať podľa seba tak, ako to najlepšie vie a využiť všetky získané poznatky. Napríklad nevesta v belasých šatách. Študent líči modelku tak, aby vhodne prispôsobil líčenie k danej téme, prípadne k farbe šatom. Nesmie zabudnúť na vodeodolnú špirálu, ak by nevestu náhodou niečo dojalo. :) Taktiež vlasy upraví do jednoduchého účesu a navrhne vhodné doplnky, ktoré podčiarknu nevestinu krásu. :)

Všetkých študentov to vraj veľmi baví a dokážu sa pri tom naozaj riadne zabaviť a vyšantiť do sýta. :) Originalita je samozrejme prvoradá.

Nakonci celého kurzu prebieha fotenie s fotografom/fotografkou, ktorý nakofí každému jednému študentovi profesionálny portrét, ktorý každý potrebuje do životopisov alebo len tak na svoju prezentáciu na svoj blog, FB, Instagram, Twitter a podobne...
A okrem toho aj ďalších 10 módnych fotiek s témami, ktoré si študent sám vyberie. Napríklad ten, ktorého bavia viac extravagantné líčenia sa môže venovať čisto tomuto štýlu. Z každého študenta sa snažia dostať to najlepšie a podporiť ho v tom, v čom je dobrý.
Na fotenie portfólií používajú študenti najnovšie novinky a vychytávky z obchodov, ide najmä o šaty, doplnky a obuv. V atelieri majú vyše 1000 ďalších kostýmov (doplnky, obuv, odevy...), pričom kostýmom sa rozumie napríklad čelenka, ale môže to byť aj bunda.
Pred nedávnom nakúpili nové veci za 3000 €, ktoré študenti môžu aktívne využívať.
Atelier je plne vybavený profesionálnou dekoratívnou kozmetikou, pričom najnovšie sa používajú aj BIO výrobky, desiatky šiat, doplnkov a obuvy. Okrem toho ich stylistka požičiava každý týždeň horúce novinky zo showroomov a obchodov.
Svoje portfólio si študenti budujú počas celého kurzu, nie len na záverečných skúškach.
Na záver každého dňa ich práce fotí fotograf, takže keď odchádzajú z kurzu majú v rukách nie len certifikát v slovenskom, anglickom a nemeckom jazyku - ale aj prax a portfólio s cca 30 fotografiami svojich vlastných prác. Čo je podľa mňa super. :)
Potvrdenie o absolvovaní kurzu sa vydáva v 3 jazykoch - SR, EN, NJ, pričom je platné celosvetovo.

A okrem toho každý študent dostáva zadarmo v rámci kurzu štetce z prírodných štetín, materiály, zošity, pitný režim, presso, ovocie, sladkosti, pizza atď.
 



Tu už sú spomínané fotografie. :)








Info z ich stránky:

kurzy vizaze


MOTTO:

„V dnešnej modernej a dynamickej dobe je nesmierne dôležité mať správny imidž. Nielen v práci ale aj v súkromí. Veď ako je aj vedecky potvrdené - pri rozhovore vnímame len niekoľko percent jeho obsahu slovami. Ostatné vnímame rečou tela a tým, ako navzájom pôsobíme a vyzeráme. Nadarmo sa nehovorí, že prvý dojem je najdôležitejší…
Preto sme ako prvý na Slovensku vyvinuli jedinečný a najkomplexnejší kurz IMAGE-MAKER. Vzdelajte sa a tvorte imidž iným. Je to Vaša nová pracovná pozícia a príležitosť na zmenu.“

Cieľ kurzu a uplatnenie absolventov kurzu IMAGE-MAKER:
Už šiesty rok vychovávame na Slovensku profesionálnych vizážistov a módnych štylistov. Majú širokú škálu uplatnenia sa: salóny krásy, módne značkové butiky, podnikajú, pracujú pre médiá, reklamné a modelingové agentúry, alebo si len jednoducho privyrábajú popri zamestnaní či štúdiu.

Investujte do seba. Dáte si vyššiu hodnotu. Veď investovanie do vzdelania - je tá najlepšia investícia. Zostane Vám na celý život, nikto Vám ju nikdy nevezme. Privyrábajte si počas krízy a otvorte si "zadné dvierka" - nové možnosti práce pri prípadnom prepúšťaní. Alebo spravte niečo pre seba - zmeňte si imidž.

Komu je kurz určený:
Nezáleží na Vašom vzdelaní a ani na veku. Kurz je otvorený širokým vrstvám, ženám aj mužom, ktorí sa chcú uplatniť ako profesionálni Image-makeri (vizážisti a módny stylisti). Všetky získané vedomosti plne zúžitkujete aj vo svojom súkromnom živote.
Prvý kurz vizáže, účesov a módy v jednom



Osvedčenie:
Potvrdenie o absolvovaní kurzu sa vydáva v Slovenskom a Anglickom jazyku! 
Kurz je akreditovaný Ministerstvom školstva SR, číslo akreditácie: 3063/2009/548/1

NOVINKA: Možnosť praxe a práce
Ako na jednom z mála kurzov, môžete počas jeho trvania alebo po jeho ukončení absolvovať prax. 
Ponúkame Vám možnosť praxe v našej modelingovej agentúre počas rôznych fotení, alebo počas akcií, ktoré organizujeme. Potvrdenie o praxi Vám pomôže sa lepšie prezentovať pri uchádzaní sa o zamestnanie. Mnoho absolventov kurzu IMAGE-MAKER si našlo uplanenie aj v našich ďalších firmách.
 
Ešte viac informácií nájdete tu:
 
 
A ďalšie fotky z kurzov :)











Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára