štvrtok 17. marca 2016

AHA Cream by Karin Herzog - Swiss made / Spolupráca


Ahojte :)
Vítam Vás pri ďalšom článku, ktorý sa opäť raz bude niesť v zmysle mojej nevedomosti, nepoznanosti a prvého kontaktu s kozmetickou značkou, ktorá je pre mňa opäť absolútne neznáma. Má to svoje výhody... ale aj nevýhody a to najmä to, že musím potom veľa googliť aby som pre Vás zistila, že čo to je zač, odkiaľ to pochádza a čo presne to má robiť.
Ale ponuku na túto spoluprácu som prijala presne kvôli tomu, ako som už niekoľkokrát spomínala, tak milujem testovať niečo, čo nepoznám a nie som ovplyvňovaná názormi iných a ako všetci vieme, tak švajčiarska kozmetika patrí medzi tie najlepšie. Túto spoluprácu som mimochodom dostala od tej istej firmy, ktorá mi taktiež posielala Cellublue na testovanie. 
Vybrať som si síce mohla z niekoľko produktov, ale do očka mi padol presne tento krém a zaujal ma najmä svojou charakteristikou a vlastnosťami ako takými.
Dočítala som sa, že táto značka je veľmi známa v zahraničí a používajú ju najmä hollywoodske hviezdy a ich maskéri. Pred pár rokmi ju poznalo málo ľudí, pretože nebola nijako podporovaná masovou reklamou. Ich predaje výrazne stúpli práve vďaka vojvodkyni Kate Middleton, ktorá túto značku používa a po tomto zistení sa hneď o ňu začal zaujímať veľký počet ľudí. Bolo by preto hriech takúto spoluprácu odmietnuť a nevyskúšať kozmetiku tohto druhu. Ale poďme si o tejto značke povedať troška viac a taktiež o produkte AHA cream, ktorý som dostala k recenzii.


Kto je Karin Herzog?

,,Táto revolučná pleťová starostlivosť bola založená pred 41 rokmi vo Švajčiarsku držiteľom nobelovej ceny Dr. Paulom Herzogom spolu s manželkou Karin. Doktor Herzog celý svoj život zasvätil štúdiu významu kyslíka pre ľudské telo a v roku 1974 prišiel s prielomovou technológiou. Podarilo sa mu kyslík dostať do emulzie a vpraviť ho do pokožky. Keďže jeho manželka bola kozmetička, tak spojili svoje sily a o rok neskôr vznikla kozmetika s aktívnym kyslíkom. Karin Herzog je svetový líder vo výrobe kozmetiky založenej na využití kyslíka. Je jediným výrobcom, ktorý stabilizoval aktívny kyslík, čo sa nepodarilo desiatkam vedcov pred ním ani teraz. Aktívny kyslík funguje ako raketa, ktorá vnáša správnu výživu bunkám, ktoré produkujú kolagén."

Popis produktu:

,,Karin Herzog AHA Face Cream využíva čerstvé a prírodné ovocné enzýmy a výťažky na odstránenie odumretých buniek z epidermy. Extrakty z hrozna, mandarínky, čučoriedok, grepu, pomarančov, citrónov a limetky spolu vytvárajú krásnu čerstvú prírodnú vôňu.
Je vhodný aj pre tú najcitlivejšiu pokožku, je to základný pílingový krém pre tých, ktorí majú záujem dramaticky zredukovať jemné vrásky a pre tých, ktorí potrebujú odstrániť hnedé škvrny spôsobené hyperpigmentáciou.
Je efektívny aj bez podráždenia pokožky, Karin Herzog AHA Face Cream je navyše skvelý hydratačný krém.

Možno ste sa v duchu opýtali samé seba, že čo to vlastne to AHA je? Nie, nie je to ukazovacie zámeno typu Aha! Krém! a ani žiadne citoslovce. Názov AHA je skratkou pre alfa-hydroxy kyselinu (alpha hydroxy acid), ktorá odstraňuje odumreté bunky a pomáha vyhladzovať pokožku od drobných vrások. Pleť tak mala byť rozžiarená, hladká, mladistvá a lepšie pripravená na aplikáciu iných produktov, z ktorých by mala byť schopná využívať maximum.
 Výhody:
  • obsahuje prírodné ovocné enzýmy
  • vitamín A obnovuje a oživuje
  • vitamín E hydratuje a zanecháva komfortný pocit
  • pšeničné klíčky vyživujú a zjemňujú
  • avokádový olej hydratuje
  • poskytuje príjemný pocit suchej, unavenej a povednujej pokožke
  • pomáha minimalizovať jemné vrásky
Neobsahuje parabény ani konzervanty. Netestovaný na zvieratách.

Použite na noc najmenej 3x týždenne.
  • pre normálnu, zmiešanú a suchú pokožku: naneste tenkú vrstvu AHA krému a vmasírujte do pokožky
  • pre mastnú pleť: naneste tenkú vrstu AHA krému, nechajte 10 minút absorbovať a následne naneste Vita-A-Kombi krém"
Zdroj: vasakrasa.sk
Cena: cena tohto krému na oficiálnej stránke, z ktorej som ho dostala je 59€ za 50 ml.
Link na stránku s produktom, od ktorej som krém dostala: karinherzog.com

Na testovanie som obrdžala zmenšenú cestovnú verziu balenia s obsahom 25ml v rovnakom type balenia ako je to plné. Čiže čierne tubové so zlatým písmom, ktoré pôsobí síce elegantne ale pre mňa celkom nezaujímavo ale rozhodne je praktické. V poslednej dobe obľubejem balenia, ktoré sa dajú vytláčať, či už takéto tubové alebo pumpičkové. Výhodou je najmä to, že si do celého balenia nezanesiete nečistoty alebo bacile ako pri klasickom "téglikovom" balení ale taktiež si vytlačíte len toľko koľko potrebujete. 
Zloženie krému vidíte na fotke dole.
Ale keďže písmo je také malinké, tak pre istotu aj takto: Aqua, Alcohol denat., Petrolatum, Glyceryl stearate, Paraffinum liquidum, Tocopheryl acetate, Stearyl alcohol, Cetyl alcohol, Polysorbate 80, Isopropyl myristate, Citrus aurantium dulcis peel oil,Citrus reticulata peel oil, Salicylic acid, Parfum, Cinnamomum camphora, Citric acid, Retinol, Formic acid, Beta-carotene, HydroxyIsohexyl-3-cyclohexene-carboxaldehyde; Benzyl benzoate; Benzyl salicylate; Citronellol; Coumarin; Eugenol; Hydroxycitronellal; Alpha-isomethyl ionone; Limonene; Linalool, Geraniol.

A keďže na obale chýba Slovenský preklad, tak ja ako slabý angličtinár som sa toho zas až tak veľa nedozvedela. Je to zrejme tým, že na Slovensku 25ml verziu nezoženiete. Čo som pozerala, tak všetko sú len full 50 ml, tam už je možno aj po slovensky písané... neviem. :)
Krém je svojou stredne hustou konzistenciou naozaj veľmi ľahký a je preto vhodný na všetky typy pleti a to dokonca aj pre mastnú. Jediné čo mi hneď po otvorení vadilo bola jeho vôňa. Som citlivá na vône kozmetiky a celkovo parfumy. :D Táto vôňa mi zo začiatku prišla ako esencia vytiahnutá zo skrine nejakej babky, ako keď otvoríte skriňu starému človeku a ten pach odtiaľ doslova vyrazí a prebije všetko dobré v miestnosti. Našťastie som si na túto vôňu po druhom používaní zvykla a na tvári mi vadila oveľa menej ako keď som ju účelne čuchala v tube. :D


Krém ma veľmi dobrú rozotierateľnosť a taktiež sa veľmi dobre vpíja do pokožky. Po nanesení na tvár som mala vždy taký mierne chladivý pocit a ako keby mi tam úúúúúúplne malilinko pichali nejaké ihličky ako sa vpíjal. Nie je to nepríjemný pocit ale skôr také uvoľňujúco relaxačné. :)
Po asi 2 týždňoch používania som si všimla výrazné zlepšenie čo sa týka hladkosti a rozjasnenia pleti. Moja pleť je suchá a to najmä teraz v zime. Tvoria sa mi na tvári také malé šupinky, ktoré sú na dotyk nepríjemne drsné. Práve preto ma hladkosť príjemne potešila a krém používam samozrejme aj naďalej. Dokonca som sa ho naučila používať aj miesto podkladu pod make-up alebo bb krém. 
Musím však povedať, že sa mi nezdá, že by krém účinkoval až do úplnej hĺbky pleti, ale skôr len tak na povrchu najmä vyhladzovaním a spevňovaním. Hĺbkovú hydratáciu od neho teda určite neočakávajte, ale ako povrchová revitalizácia pleti je naozaj fajn a osvedčil sa mi. 
Takže to je pre dnešok všetko a budem rada ak mi dole v komentároch zanecháte Váš názor a najmä to, či ste sa s touto kozmetikou niekde stretli, prípadne či niečo vlastníte. :)

A taktiež ďakujem firme za prejavenú dôveru pri opätovnom testovaní a za poskytnutý výrobok na testovanie, za ktorý som veľmi vďačná.

5 komentárov:

  1. Pěkný článek! Zvu tě ke mě na blog, právě tam probíhá Giveaway/jarní soutěž:-)

    www.jdeocestu.blogspot.cz

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja som si od nich vybrala iný krém a tiež budem robiť recenziu, len ho ešte musím viac otestovať. Tento krém vyzerá dobre, teda aspoň podľa tvojej recenzie ma zaujal. Uvidím ako budem spokojná s tým, čo som dostala ja a podľa toho sa rozhodnem, či si niečo od značky objednám :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Túto značku vôbec nepoznám, ani som od nich ešte nič neskúšala, ale vyzerá dosť zaujímavo. Pekný článok.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. O této značce už jsem slyšela, ale ještě jsem nic nevyzkoušela.
    Beauty by K.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. vyzera to super len ja teraz testujem glycol pads tak nemozem/ nechcem miesat ale rozhodne by som chcela od nich nieco vyskusat co obsahuje AHA
    galantosfun

    OdpovedaťOdstrániť