utorok 17. mája 2016

#FUN TAG č.1 - 10 dôvodov prečo som zlá blogerka aneb nechápem prečo ma odoberáte

Ahojte ... :)

Vítam Vás pri ďalšom článku a tentokrát sa povenujem troška sebe samej. :D Možno to znie maličko sebecky... ale nebude to celkom tak :) Rozhodla som sa napísať tento článok najmä z toho dôvodu, že som blog v poslednej dobe celkom zanedbávala, čo ma samozrejme veľmi mrzí a rada by som to napravila aj keď mám pocit, že času je stále menej a menej. Aj preto sa už neviem dočkať leta a voľna :) Chcelo by to naozaj dlhodobejší oddych, venovať sa len sebe samej a Vám. :)
Tento článok má byť taký troška zábavnejší na uvoľnenie po dlhom čase a taktiež chcem aby ste videli, že si svoje chyby uvedomujem. :D Už som síce dlho nečítala žiadnych anonymov, ale aj tak...
Napíšem Vám 10 dôvodov, prečo si myslím, že nie som dobrá blogerka a je to pre mňa aj taký wishlist čo na sebe zlepšiť. :) Poďme sa teda na to pozrieť a budem veľmi rada, keď práve pod týmto článkom si nájdem čo najviac komentárov s názormi. :D


1 Píšem nepravidelne
Poznám mnohé blogerky a youtuberky, ktoré majú kalendáriky a v nich zoradené články, ktoré uverejňujú so 100% presnosťou. Čitateľky tak už dopredu vedia na aký článok sa môžu tešiť. Napríklad v pondelok vychádzajú Beauty triky ako sa nalíčiť, v stredu vychádza DIY, v piatok Haul a v nedeľu napríklad nejaký oddychový kecací článok prípadne TAG. Tieto blogerky a youtuberky majú naozaj môj rešpekt a klobúk dole pred nimi... Toto je u mňa sa dá povedať skôr nereálne ... možno ak raz začnem natáčať videá.... možno vtedy také niečo by šlo viacej ako teraz keď píšem čo u mňa zaberá celkom dosť času. 
U mňa sú články veľmi nepravidelné a nikdy ani sama neviem do čoho sa pustím. Občas totižto mám rozpísaných viacero článkov naraz. V jeden deň mám chuť písať recenzie a na druhý deň zase niečo iné. Takto to u mňa funguje stále. Nikdy totižto nedokážem písať keď nemám náladu alebo som unavená.... a úplne najviac neznášam a nebaví ma písať keď ma tlačí čas. Napríklad keď viem, že o hodinu mám ísť do roboty... alebo dohodla som sa s tou a s tou firmou že vtedy a vtedy zverejním recenziu na ich produkty a evidentne to nestíham buď kvôli práci alebo povinnostiam v súkromnom živote. Vtedy väčšinou buď firme napíšem, poviem pravdu a ospravedlním sa, že akože sorry ale ja som fakt nemožná.... alebo sedím nad článkom až do noci... a už mi to totálne nepáli a to najmä keď som prišla po 12tke z roboty... robím množstvo chýb a vlastne už ani neviem čo som napísala a čo som ešte chcela napísať. Väčšinou potom na druhý deň keď sa dobre prespím sadám k už postnutému článku a prepisujem chyby, zlé frázy, nepochopiteľné myšlienky ktoré som zo seba neviem akým zázrakom dostala a tak ďalej.
2 Neviem sa líčiť
Síce mám kozmetiky neskutočne veľa, ale aj tak sa líčim skôr výnimočnejšie, aj keď som si už x- krát hovorila, že sa budem každý jeden deň.... presne ako keď som chodila na strednú. Nuž... nejako som spohodlnela a je mi zaťažko vstávať o 30 minút skorej, radšej si pospím. :D Vtedy som sa vždy líčila tak jednoduchšie, nejaký ten make-up, púder, očná linka a špirála. Avšak mala som jedno také obdobie, že som sa líčila tak brutálnejšie. :D Brutálnejšie u mňa znamená, že miesto linky som používala čierne očné tiene a vlastne celé oči som si nalíčila na čierno. Nebola som metláčka, ani gotic, len sa mi to proste páčilo a odlákavala som čiernymi očami pohľad od všetkého ostatného čo ma na mne štvalo. Nikdy som však nenosila dymové líčenie ani nič podobného štýlu. Ak mám byť úprimná, tak absolútne neviem ako sa tieňujú očné tiene... proste to len tak skúšam... a sem tam sa podarí. Taktiež mám obrovský problém nakresliť si oboje očné linky rovnako. Dokážem pri tom stráviť aj 40 minút a aj tak je každá iná. Niekoľko krát som nútená si jednu z nich zmazať úplne a začať od začiatku. A tieňovanie tváre? Tak to už ide úplne mimo mňa. Obdivujem tie baby, ktoré sa vedia úplne krásne nalíčiť, že ich pomaly ani vlastná mama nespozná. :D Tiež by som chcela, aby ma podobná odborníčka niekedy chytila do rúk a nalíčila ma do krásy. :)
A ešte keď sa mám viac pred Vami zhodiť, tak vidíte moje obočie? :D Úplná tragédia... aj keď si ho trhám tak ako mám, tak lavé mi stojí dupkom... a to pravé tiež nie je zrovna najposlušnejšie. Nechápem, že ako niektoré baby môžu mať také krásne dokonalé obočia... ach jaj.
3 Nail arty?
Niektoré možno viete, že jednu dobu som prispievala aj svojimi nail artami na blog. Nejako ma to však prestalo baviť, keď som každú chvíľu čítala na blogu anonymné komentáre o tom aká som ľavá a okrem nechtu mám zalakovanú aj nechtovú kožičku a že to vyzerá hrozne a nevkusne a neviem čo všetko. Dokonca niektoré anonymné komentáre tvrdili, že by som mala zrušiť blog a že nechápu ako môžem niečo také dávať na blog a vôbec blogovať. :D Nuž, ani v tejto oblasti nie som najlepšia. :D Bavilo ma byť kreatívna čo sa týka rôznych vzorov a obrázkov na nechtoch ... ale keďže tieto články neboli bohvie aké úspešné, tak som s nimi sekla. :) Možno raz sa k nim vrátim, keď bude viac času a naučím sa byť šikovnejšia. Nikdy som si totižto tú kožu nevedela na 100% vyčistiť aj keď snaha bola. Skúšala som to s tyčinkami do uší + odlakovač ale aj s odlakovačom v pere, s ktorým som tiež bola grambľavá. No čo už. :D
Menšia ukážka z mojich Nail Art článkov:

4 Neprodukujem DIY
V podstate mám pocit, že čo sa týka DIY tak som celkom grambľavá. Jediné čo som doteraz vytvárala sú náramky či už zo šnúrok alebo z gumičiek, prípadne prívesky zvierat z gumičiek. V tomto nemám asi takého kreatívneho ducha, že napríklad zo starých krabíc si spravím krásnu skrinku na kozmetiku alebo zo starých legín tričko. Hmmm... :( Keby som nejaký DIY článok niekedy robila, tak by to bolo zrejme čisté opičenie sa a okopírovanie postupu od niekoho iného... a na takéto články moc teda nie som. Radšej žiadne... ako také...

Nemám dokonalé fotky

Občas musím nafotiť jeden a ten istý záber aj 5-6 krát aby som bola s výsledkom spokojná. Nemám zrkadlovku a fotím všetko na svoj mobil Samsung Galaxy S6, ktorý má 16 megapixelov. Na takéto bežné fotenie mi to samozrejme postačuje, ale ak by som chcela fotiť oveľa viac kvalitné prípadne umelecké fotky na blog... tak to asi nedám. Možno do budúcna o nejakej tej zrkadlovke predsa len porozmýšľam. :) Ale zatiaľ ste sa na kvalitu fotiek nesťažovali, tak si myslím, že je to v rámci možností OK.

6 Nesledujem na výrobkoch z čoho sú vyrobené
Ďalšia zrejme obrovská chyba. Ono totižto aj keď som sa pár krát pozrela na tie názvy, tak som tomu aj tak vôbec nerozumela a ani len netušila čo to je za zložku a akého pôvodu vôbec je. Jediné čomu sa viem vyhnúť sú Ečka v jedle, ale popravde... ani tým sa nejako extra nezaoberám. Asi by som sa mala zaškoliť aj čo sa tohto smeru týka a viac byť zodpovednejšia k svojej pokožke a vlastne svojmu telu celkovo a nedžgať do neho somariny. Len ono už je to tak, že kebyže mám sledovať všetko... tak už som asi paranoidná a bojím sa aj dýchať, keďže aj vzduch je škodlivý.

7 Nepoužívam drahé produkty
Absolútne netuším aká úžasná je paletka od Urban Decay, aký skvelý rúž je od Mac-u a už vôbec ako by vyzeral na mojich nechtoch lak od Dior-u. Neviem síce či táto položka je chyba alebo plus... jedno ale viem... ja si odmalička na značky moc nepotrpím. Jediné čo musím mať "značkové" je telefón od Samsungu, herný notebook od MSI a herné konzoly od Sony... iné proste nechcem, pretože mám s nimi len dobré skúsenosti. Ale čo sa týka oblečenia alebo kozmetiky.... vôbec. Neláka ma to aj keď financie by na to boli. Som proste taká, že radšej si kúpim lacnejšie... a viacero variantov ako 1 a drahý. Samozrejme pár drahších kozmetických produktov som ako blogerka dostala na testovanie a následne som spísala recenzie... o tom potom... ale make-up za 55 eur ma moc neláka, keďže mi stačia make-upy z Oriflame za 6-10 eur. Hrozná som... no čo už.

8 Som hrozná bordelárka
A v pomenovaní "hrozná" pokračujeme. Áno... som hrozná bordelárka... a to už od malička. Týka sa to hlavne mojich osobných vecí. Všade v mojich veciach vládne chaos, ale aj napriek tomu sa v ňom veľmi dobre orientujem a skoro vždy viem kde čo mám. Raz som čítala takú "múdru" vetu, s ktorou som sa potom oháňala pred rodičmi niekoľko rokov... znela: "Poriadok je pre hlupákov, génius sa vyzná aj v chaose !" :D A taktiež existuje pár článkov o tom, napríklad tento: Neporiadní ľudia sú obvykle produktívni géniovia-tvrdia vedci Tak možno som len nedocenený génius, ktorému vkuse nadávajú za bordel! Ja som to vedela! :D
Fotky sú už síce neaktuálne...ale pravdivé... takto to vyzeralo a ešte z časti vyzerá pár mesiacov po nasťahovaní sa do nášho bytu. Nechce sa mi do toho... keďže mám strašne veľa vecí a robím na 12 hodinové smeny a keď mám voľno, tak chcem oddychovať a nie upratovať. Ale okrem tohto sťahovacieho bordelu... musím priznať, že mám obrovský bordel aj po uprataní... :D Vždy to tak bolo a asi aj bude.

Nemám vkus
O tomto bode by sa asi dalo celkom veľa polemizovať. Priznávam, že sa neobliekam zrejme primerane svojmu veku a postave, keďže som už "stará" 25 ročná korčula... + som tak troška pri sebe... áno... povedzme to rovno... som tlstá a nemám ideálnu postavu, aj keď sa tak obliekam ako keby som ju mala :D Áno... mám rada legíny a obtiahnuté veci... a áno... taktiež aj extravagantné oblečenie, šperky.... farby... a tak. Keď som bola malá, tak som neznášala to, že som bola stredobodom pozornosti len preto aká som bola a ako som vyzerala, aj keď som sa snažila byť ako šedá myška a aby si ma nikto nevšímal. Keď som prišla do teen veku, tak mi to šlo na nervy a niečo sa vo mne preinštalovalo a začala som ľuďom dávať dôvody na to aby ma neznášali kvôli niečomu... nie len tak... ako dovtedy. Odrazilo sa to na mojom líčení, správaní a aj oblečení. Obliekam si čo sa páči mne a v čom sa cítim super... aj keby sa mal na mňa dav ľudí pozerať ako na úplného idiota. Prečo by som si to nemala obliecť keď chcem? Veď žijem len raz... a som slobodný človek s vlastným rozumom a hlavne životom. Kecať do obliekania si nenechám ani od môjho snúbenca... a to že mi sem ta pripomenie, že mám pár kíl navyše pre mňa nič neznamená. Áno, rada by som schudla na ideálnu váhu 65 kíl na moju výšku... ale roky to už nejde... aj keď sa snažím. Takže som taká aká som...iná nebudem... a komu sa nepáči... má smolu. :D


10 Nepoznám Holywoodske kozmetiky, slávne blogerky a youtuberky, skvelé módne značky, a nečítam módne časopisy ...
Už sa mi pár krát stalo, že kamoška mi rozprávala o takom a hentakom časopise... a úplne fenomenálnych upírskych denníkoch... o tom, že sleduje úplne úžasnú youtuberku.... a ja som len tupo pozerala a žmurkala očami... pretože som absolútne nemala ani páru o čom rozpráva. Btw. už roky nečítam módne "ženské" časopisy... ak som si ich kúpila, tak určite nie kvôli článkom a ich obsahu, ale kvôli tomu, že v nich bolo niečo pribalené, napríklad diáre. Ide o to, že ma nebaví listovať si článkami s vyretušovanými fotkami a s módou, ktorá ma neskutočne irituje a nepáči sa mi. Nikdy som nebola trendy a ani trendy nesledovala... Naozaj neviem, ktorá farba je ktorý rok in... a či sú in guľaté alebo špicaté lodičky v tom a v tom roku... páčia sa mi? Páčia... tak si ich kúpim... Nenapĺňa ma sledovať čo je in a čo out...Radšej si zahrám playstation... :D Jediný časopis, ktorý si už vyše 2 rokov kupujem pravidelne a hltám každú jednu stránku s otvorenými ústami je časopis Enigma. Je to najlepší časopis o celosvetových záhadách... a ja milujem záhady, tajomstvá a hororové veci, ktorých sa sem tam bojím.

Takže to by bolo z tohto prvého FUN tagu asi všetko. :) Ako som písala hore, budem rada ak práve pod týmto článkom nájdem Vaše reakcie na moje "zhodenie sa" ako blogerky a celkovo ako ženy. :D Máte to podobne? Alebo dokonca ešte niečo iné nezdieľate s ostatnými ženami? Píšte. :)

9 komentárov:

  1. osobne si myslím, že to, že nerobíš DIY, alebo sa nevieš líčiť či nečítaš ženské časopisy (ani ja ich moc nečítam, mala som obdobia avšak stále je to o tom istom alebo nič zaujímavé) z teba nerobí zlú bogerku. Záleží na čo sa zameriavaš a pokiaľ toto nevieš tak sa tomu ani venovať nebudeš a nikto to ani nemusí vedieť, že to nevieš. :D každopádne teraz to vieme ale je to normálne, nie každému ide všetko a dokáže byť takým všestranným blogerom :)

    www.its-only-about-you.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti Teri za názor. :) Mal to byť FUN tag hlavne na pobavenie a o tom, že viem, že nie som bez chyby. Tento článok mi nenapadol ani tak moc spontánne ako to, že ma k nemu vyprovokovali komentáre pod príspevkom jednej známejšej blogerky a youtuberky. Išlo o to, že baby tam rozoberali aké sú blogerky nafúkané a že majú dokonalé životy, všetko sa im darí, všetko vedia, kupujú si drahé veci, chodia po luxusných dovolenkách, majú umelecké fotky na instagramoch, dokonale sú vždy upravené a majú milion vecí zadarmo. :)

      Odstrániť
    2. rozumiem :D nechápem tie, čo toto tvrdia :D je to dosť prehnané

      Odstrániť
  2. Pobavila som sa :) tiež sa neviem líčiť, nesledujem youtuberky a som bordelárka, ale aspoň máme nejakú rôznorodosť a nemáme všetko všetci rovnaké :)
    Owl Heaven

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Som rada, že "v tom" nie som sama. :D Ja mám občas pocit, že som mala byť chlapec... a niekde to poplietli. :D ALe áno... bola by to nuda, keby sme boli všetky dokonalé a všetko by sme vedeli robiť. Takto môžem len ticho závidieť. :D A ďakujem návštevu a za link na tvoj blog. Rada pozriem. :)

      Odstrániť
  3. Skvelý nápad na článok :D Neskutočná bordelárka som aj ja, rovnako taktiež mám pocit že nemám vkus :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti. :) SOm rada, že sa ti článok páči a pobavil ťa. Ako tak vidím, tak veľa báb je bordelársky založených ako ja. Do mňa by to možno niekto nepovedal... ale hold...
      Ďakujem aj tebe za návštevu a taktiež, že si sa pridala k mojim čitateľom. :) Ak más svoj blog, kľudne mi šupni link, rada pozriem.

      Odstrániť
  4. Kromě devítky a desítky jsem úplně stejná :D Neumím se pořádně nalíčit, nepřidávám často články..spíše mám období kdy bych v jednom týdny vydala každý den 2 články a další měsíc ani jeden :D
    Na nehty nemám moc čas a nebaví mě čekat, takže tam hodím jednu barvu a nazdar :D

    Měj se v lásce,
    Janet S. ( http://janetsonrisa.blogspot.com/ )

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Super článok! Mňa tak napadlo, že neviem vôbec písať. Ide o štylistiku, ale aj gramatiku :D Začala som tomu hovoriť disgramatik :D, ale snáď na môj blog nechodia žiadny grammar nazi :D

    OdpovedaťOdstrániť